Ζητούμενο η συμμετοχή του κόσμου στο Διεθνές Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών Βετεράνων στον Βόλο

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Δ.

Το Διεθνές Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Βετεράνων θα διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου από τις 28 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2024 και συγκεκριμένα στο ΕΑΚ και στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Θανασούλης

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών-Βαρήκοων Λάρισας με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π Παγκόσμια Αγκαλιά» είναι οι υπεύθυνοι φορείς της διοργάνωσης του πρωταθλήματος, στο οποίο μετέχουν έξι ομάδες: δύο ελληνικές, ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών-Βαρήκοων Λάρισας και ο Αθλητικός Όμιλος Κωφών Μακεδονίας, αλλά και τέσσερις ξένες, η Μπλουμενάου από τη Βραζιλία, η Βέγιας Πενεβέζις από τη Λιθουανία, η B.C. Forum Κιέβου από την Ουκρανία και η London Beard από τη Μεγάλη Βρετανία.

Σήμερα (24/5) δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος για το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Α.Σ. Κωφών-Βαρήκοων Λάρισας, Αθανάσιος Ρέντζιος, που είναι και χρυσός Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ομάδα Κωφών ποδοσφαίρου και μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών, μίλησε στη νοηματική με μεταφράστρια την κ. Μπασδέκη. Αφού ευχαρίστησε τους φορείς που συνέβαλαν στη διεξαγωγή του τουρνουά στον Βόλο, όπως την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου, τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και άλλους, δήλωσε ότι στόχος του τουρνουά είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών και η αναβάθμιση του αθλητικού πνεύματος και πρόσθεσε πως περιμένει όλον τον κόσμο του Βόλου να πάει στα γήπεδα και να στηρίξει τους αθλητές ψυχολογικά.

Ο κ. Αθανάσιος Ρέντζιος

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού, Σωτήρης Σουλούκος, από την πλευρά του ανέφερε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στον όμορφο Βόλο για ένα μπασκετικό τουρνουά με ανθρώπους που δίνουν μάχη ουσιαστικά σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Θεωρώ ότι σ’ αυτό το τουρνουά η Περιφέρεια ήταν θετική από την αρχή να διοργανωθεί στον Βόλο, παρότι ο διοργανωτής σύλλογος είναι από τη Λάρισα. Θέλουμε να δώσουμε και την ψυχή μας ακόμη, για να μπορέσει το τουρνουά να έχει επιτυχία και να το παρακολουθήσει ο κόσμος, δίνοντας το χειροκρότημά του.

Οι Βετεράνοι μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Μάλιστα αρκετοί από τους αθλητές αυτούς έχουν υπάρξει Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ως Περιφέρεια ότι θα βοηθήσουμε και περιμένουμε στα δύο κλειστά τον κόσμο. Καλή επιτυχία στο τουρνουά και θα είμαστε δίπλα στις ομάδες και θα σκεφτούμε και στο μέλλον τη διοργάνωση αντίστοιχων τουρνουά σε κάποια από τις πόλεις της Θεσσαλίας, γιατί μας διακρίνει η λογική τα αθλητικά τουρνουά να πηγαίνουν σε όλες τις πόλεις».

Ο κ. Σωτήρης Σουλούκος

Η Χρύσα Τσαγανού, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόνισε: «Η νέα περιφερειακή αρχή έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής στον χώρο του αθλητισμού με τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων που έχουν και κοινωνική απήχηση κι αυτό θα συνεχιστεί, γιατί αυτό ζητά η κοινωνία μας, ώστε να αναδειχθούν τα ευγενή ιδεώδη του αθλητισμού. Η χαρά μου είναι διπλή που γίνεται το τουρνουά στην πόλη μας, γιατί είμαι και από τον Βόλο. Να ευχαριστήσω και την κα Φραγκούλη, γιατί γνωρίζω πόσο μεγάλη προσπάθεια έχει καταβάλει από την πλευρά της ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π Παγκόσμια Αγκαλιά, όπως και τον κ. Σολωμονίδη, όπως και όλους τους συντελεστές, που βοηθούν να έρθουν στην πόλη μας τέτοια γεγονότα. Αξίζει διπλά σ’ αυτήν την αθλητική εκδήλωση η παρουσία του κόσμου, για να την αγκαλιάσουν».

Η κα. Χρύσα Τσαγανού

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γιώργος Χρήστου, διευθυντής στη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Βόλου, αφού ενημέρωσε πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Τρ. Γκογκινούδης, δεν μπορούσε να δώσει το παρών στη συνέντευξη Τύπου, υπενθύμισε τη μεγάλη εμπειρία του Δήμου Βόλου στη διοργάνωση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το Διεθνές Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Βετεράνων.

Υπογράμμισε ακόμη ότι ο Δήμος Βόλου αγκαλιάζει όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες με τις ειδικές δεξιότητες, καθώς στις εγκαταστάσεις του Δήμου προπονούνται και αγωνίζονται αθλητές με ειδικές ανάγκες. Ευχήθηκε καλή επιτυχία και χωρίς τραυματισμούς στους αθλητές και να απολαύσουν τη διαμονή τους στην πόλη του Βόλου.

Ο κ. Γιώργος Χρήστου

Τέλος, τον λόγο πήρε η κα Ευγενία Φραγκούλη. Αρχικά ανέφερε ότι εμπλέκεται με δύο ιδιότητες στο Διεθνές Πρωτάθλημα Κωφών, και ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ, αλλά και ως ιδρύτρια της ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π Παγκόσμια Αγκαλιά, που έχει βοηθήσει σε πολλές διοργανώσεις και ειδικότερα την Εθνική ομάδα Κωφών Γυναικών, η οποία έχει κατακτήσει τρία χρυσά σε διεθνείς διοργανώσεις.

«Είμαστε υπερήφανοι που βάλαμε κι εκεί το λιθαράκι μας και έχουμε στην ομάδα τρεις παίκτριες, δύο Βολιώτισσες, τη Λία Σαρακατσάνη και τη Λαμπρινή Αγαγιώτου, αλλά και την Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, που πέρασε για χρόνια από βολιώτικη ομάδα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη δική μας ελληνική ομάδα, τα έξοδα της οποίας καλύπτουν οι επιχειρήσεις της πόλης του Βόλου. Ευχαριστούμε τον κ. Σουλούκο και την Αννα Μαρία Παπαδημητρίου, τον Δήμο Βόλου, τον Σύνδεσμο Κριτών και Διαιτητών, που έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, για να αντεπεξέλθουμε οικονομικά, τον Βασίλη Ηλιόπουλο και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, που χωρίς αυτούς δεν κάνουμε καμία διοργάνωση, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, που είναι ο μεγάλος χορηγός, και πάνω απ’ όλα τον Σεβασμιώτατο, που μας εμπιστεύεται και μας βοήθησε οικονομικά στο ξενοδοχείο. Όσες επιχειρήσεις θέλουν να προστεθούν ως χορηγοί μας, μπορούν να το κάνουν ακόμη.

Ο κ. Ρέντζιος είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος και ολυμπιονίκης. Θα έχουμε μία καλή συνεργασία για τα καλύτερα αποτελέσματα», επεσήμανε η κα. Φραγκούλη.

Η κα. Ευγενία Φραγκούλη
Το πάνελ της συνέντευξης Τύπου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.