Αντίστροφη μέτρηση για το επετειακό συνέδριο της ΝΔ με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές: Στόχος η συσπείρωση

Στο συνέδριο της, που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, στρέφει τώρα την προσοχή της η ΝΔ.

Μετά την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή – από την οποία το Μαξίμου εκτιμά ότι η Ν.Δ. βγήκε πιο συσπειρωμένη, παρά την απώλεια δύο υπουργών, των κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου – η Πειραιώς ετοιμάζεται για την κομματική εκδήλωση, η οποία θα έχει επετειακό χαρακτήρα, με την επιδίωξη να στείλει από το συνέδριο μήνυμα ενότητας.

«Θα δώσει το παρών όλη η Ν.Δ. και θα πρόκειται για μία γιορτή» δηλώνουν στελέχη της ΝΔ, καθώς, όπως επισημαίνουν, γιορτάζονται ταυτόχρονα τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης.

Το… σήμα για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα
Το τριήμερο συνέδριο, θα ξεκινήσει τις εργασίες του με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα παρουσιαστεί βίντεο με τους σημαντικότερους σταθμούς στη μακρόχρονη πορεία της, από την ίδρυσή της έως σήμερα, και θα εστιάζει και στο ορόσημο της 9ης Ιουνίου, την ημερομηνία των Ευρωεκλογών.

Στην πραγματικότητα θα σημάνει και την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, και ως τις 14 Απριλίου, η ΝΔ θα παρουσιάσει και το σύνολο των υποψήφιων Ευρωβουλευτής της.

Με στόχο την ενότητα και τη συσπείρωση
Με την παρουσία πρώην προέδρων και πρωθυπουργών, ιστορικών στελεχών αλλά και των «γαλάζιων» στελεχών του σήμερα, η επιδίωξη είναι η ΝΔ να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και βασικός στόχος η συσπείρωση της εκλογικής βάσης εν όψει την εκλογικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής – ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της Ν.Δ. για 12 χρόνια – εφόσον του προταθεί, θα απευθύνει χαιρετισμό, όπως αντίστοιχα και ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της παράταξης Αντώνης Σαμαράς.

«Όχι στη χαλαρή ψήφο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για άλλη μία φορά, αναμένεται να τονίσει την ανάγκη συμμετοχής στις κάλπες, επισημαίνοντας ότι και αυτή τη μάχη δεν προσφέρεται για χαλαρή ψήφο.

Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί και σε όσους «πικράθηκαν» από επιλογές της κυβερνητικής παράταξης, όπως για παράδειγμα η μεταρρύθμιση της ισότητας στον γάμο, και όχι μόνο, ενώ θα κάνει ειδική αναφορά στις δυσκολίες που κλήθηκε να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στη διάρκεια της θητείας της αλλά και σε όσα πέτυχε για τη χώρα τα τελευταία 5 χρόνια, από την οικονομία και τα εθνικά θέματα, ως το μεταναστευτικό.

Ευρωεκλογές σε ρυθμούς… σκληρού ροκ
«Τον Ιούνιο, θα έχουμε μια ευρωπαϊκή μάχη πιο κρίσιμη από κάθε ανάλογη ευρωπαϊκή μάχη στο παρελθόν, με άμεσες συνέπειες για το μέλλον της πατρίδας. Και αυτή δεν θα μας συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα. Οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία ούτε για εύκολη διαμαρτυρία» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης το βράδυ της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής, δίνοντας το στίγμα της γραμμής της κυβέρνησης.

«Και στις ευρωεκλογές – κοντός ψαλμός, έμειναν 75 μέρες – οι πολίτες θα στείλουν το δικό τους μήνυμα σε όσους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αποσταθεροποιήσουν όχι την κυβέρνηση, αλλά τελικά την ίδια τη χώρα» πρόσθεσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ως τις 9 Ιουνίου η πολιτική σκηνή θα… «χορεύει» σε ρυθμούς σκληρού ροκ.

Το παρόν στο επετειακό συνέδριο θα δώσουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) Μάνφρεντ Βέμπερ.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.