Ένταση στη Βουλή με Τριαντόπουλο και Καλαματιανό- «Είστε έτοιμος να πάτε στην δικαιοσύνη;» – «Υπάρχει κάποιο στοιχείο;»

Aβάσιμους χαρακτήρισε ο Χρήστος Τριαντόπουλος τους ισχυρισμούς για την διαμόρφωση του χώρου μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, εξηγώντας ότι ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα και έγιναν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται βάσει σχεδίου όταν υπάρχουν απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Υπογράμμισε ότι δεν υπήρχαν εντολές, ενώ κατηγόρησε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι επιχειρούν να τροφοδοτούν τους ισχυρισμούς τους με σενάρια και παραφιλολογίες αλλά και fake news που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα με σκοπό να στηρίξουν το αφήγημα που τους εξυπηρετεί.

Από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι πριν 5 χρόνια ξεκίνησε η εμπλοκή του στην πολιτική, «για εμένα η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός. Εσείς που διακινείται αυτά έχετε στόχο την καρέκλα, είναι ένα μέσο να φτάσετε στην καρέκλα και επιστρατεύετε ότι μπορείτε για να φτάσετε εδώ», επεσήμανε λέγοντας ότι επιλέγουν να επιτεθούν στον ίδιο προσωπικά, στην κυβέρνηση αλλά και τον πρωθυπουργό

Όπως εξήγησε, ο ίδιος επιλέγει πάντοτε να απαντήσει θεσμικά από την αίθουσα της Βουλής, κάτι που επιχείρησε να κάνει και σήμερα στο πλαίσιο της τοποθέτησης του στην εν εξελίξει συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αντιπολίτευση. Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, βρέθηκε στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το δυστύχημα για τον συντονισμό και την στήριξη των οικογενειών. «Βρέθηκα εκεί ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου. Ασχοληθήκαμε με διάφορα διαχειριστικά ζητήματα η φιλοξενία των συγγενών διασταυρώσεις και αναγνωρίσεις των θυμάτων. Την στήριξη συγγενών θυμάτων και συγγενών», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την τοποθέτηση του αντιπαρατέθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανό. Λαμβάνοντας τον λόγο ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε ερωτήματα προς τον υφυπουργό επικαλούμενος τοποθετήσεις του στα μέσα ενημέρωσης για την αναμόρφωση του χώρου μετά το δυστύχημα καθώς και την εμπλοκή του ονόματος του από τον πρώην περιφερειάρχη, Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Ο κ. Τριαντόπουλος, επέμεινε στην θέση του λέγοντας ότι από μια 15λεπτη παρέμβαση του ο κ. Καλαματιανός επέλεξε να αναφερθεί σε 2-3 σημεία. «Προχωράτε σε κοπτοραπτική που τροφοδοτεί το αφήγημα σας» σημείωσε και εξήγησε ότι μετέφερε στην κοινή γνώμη την ενημέρωση που είχαν και οι ίδιοι. Ταυτόχρονα, απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την δικαιοσύνη λέγοντας «χαίρομαι που αναφέρεστε στην δικαιοσύνη και δεν την αντικαθιστάτε». Επανέλαβε ότι για την διαμόρφωση του χώρου έχουν δοθεί απαντήσεις αρμοδίων και συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν συμμετείχε στο συντονιστικό. «Εσείς πιστεύετε ότι δούλευαν για να συγκαλύψουν τι;», αντέτεινε προς τον Διονύση Καλαματιανό.

«Δεν μου απαντήσατε για την έννοια της αποκατάστασης. Ποιοι αποφάσισαν; Οι επιχειρησιακοί; Ποιους εννοείτε; Είστε έτοιμος να πάτε στην δικαιοσύνη;» διερωτήθηκε ο κ. Καλαματιανός με τον κ. Τριαντόπουλο να καταλήγει: «Υπάρχει κάποιο στοιχείο; Μπορεί οι αλήθειες να μην ανταποκρίνονται στο αφήγημα σας, δεν χρειάζεται όλοι να ταιριάζουν με το δικό σας αφήγημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.