«Έτρεχα κι έκανα εμετό για να χάσω 200 γραμμάρια»

Άλλη μια πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, η Βασιλική Τσαβδαρίδου, μίλησε δημόσια για όλα όσα συγκλονιστικά πέρασε κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναφέρθηκε στη μεγάλη πίεση που δεχόταν, με τις περιγραφές της να προκαλούν σοκ.

Η Τσαβδαρίδου μίλησε στην εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4» της ΕΡΤ για τα όσα απάνθρωπα έπρεπε να κάνουν εκείνη κι άλλες αθλήτριες για να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, μεταξύ 13 και 16 ετών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «υπήρχε η αίσθηση ότι για να γίνεις καλός αθλητής πρέπει να τα αντέξεις αυτά και όποιος δεν μπορεί να τα αντέξει ήταν λίγος εκεί πέρα. Αυτό κατέστρεψε πολλούς αθλητές».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ζυγιζόμουν κάθε πέντε λεπτά για να δω ποιο θα είναι το βάρος μου για να πάω στο γυμναστήριο την επόμενη ημέρα. Έκλαιγα όλη τη νύχτα, έτρεχα όλη τη νύχτα μέσα στο σπίτι για να χάσω τα 200 γραμμάρια. Υπήρχαν εποχές που έκανα συνεχώς εμετό γι’ αυτό τον λόγο».

Καταλήγοντας, είπε: «Η υγεία μας ήταν ιδιαίτερα κλονισμένη από αυτή τη συμπεριφορά ενός προπονητή και δεν είχε καμία σχέση με μια οργάνωση εθνικής ομάδας. Δεν υπήρχε λ.χ. γιατρός να μας καθοδηγεί, παρά ένας προπονητής που μας έλεγε “δεν θα φάτε”».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.