Μητσοτάκης: «Τα βάζουμε ανοιχτά με τις πολυεθνικές»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για τις Ευρωεκλογές της 9η Ιουνίου.

Μιλώντας για τις Ευρωεκλογές που έρχονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τον κίνδυνο της αποχής. «Είναι πολύ σημαντικές γιατί θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία που αφορούν και την πατρίδα μας» είπε.

«Η θέση της Ελλάδας την τελευταία 5ετία έχει ενισχυθεί σημαντικά στις Βρυξέλλες. Με την παρέμβαση που έκανα για τις πολυεθνικές… Είναι αδιανόητο να πουλούν το ίδιο προϊόν σε διαφορετικές τιμές. Για αυτό ζητάμε την παρέμβαση της Ευρώπης. Τα βάζουμε ανοιχτά με τις πολυεθνικές εταιρείες» είπε μιλώντας για την ακρίβεια.

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν»

«Πράγματι σήμερα τα ασθενέστερα νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια. Έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στην αγορά… Να διαβεβαιώσω ότι θα εξακολουθούμε να δουλεύουμε σκληρά για να μειώσουμε τις επιπτώσεις του προβλήματα. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν».

«Δε μπορούμε να ξαναζήσουμε εποχές του 2015 που κάποιοι έταξαν μαγικές λύσεις με χρήματα που δεν υπήρχαν για να φτάσουμε στο χείλος της χρεοκοπίας» είπε.

Για τους μισθούς

«Μεγαλύτερη σημασία αποδίδω στον μέσο μισθό που αυξάνεται. Έχω αυξηθεί για 1.500 ευρώ μέσο μισθό. Η ανεργία τείνει να πέσει κάτω από το 10% και όσο περισσότερη ζήτηση υπάρχει για εργαζόμενους… τόσο ο εργαζόμενος μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερο μισθό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ανέβουν οι μισθοί. Όχι να μοιράζουμε χρήματα που δε διαθέτουμε ακολουθώντας συνταγή του παρελθόντος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το δημογραφικό

«Το δημογραφικό είναι μια μεγάλη πρόκληση. Πρέπει να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες. Σημαίνει και στήριξη στη διαδικασία της γέννας, είναι μία ανάσα. Επιμένουμε στην επέκταση των προγραμμάτων των βρεφονηπιακών σταθμών. Θεσμοί όπως η νταντάδες της γειτονιάς… Έχουμε δώσει και σημαντικά φορολογικά κίνητρα. Να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά» είπε ο πρωθυπουργός.

«Επιμένουμε και στο θέμα της στέγης γιατί είναι μεγάλο πρόβλημα για τις οικογένειες που ζουν στο νοίκι. Είναι μεγάλη χαρά όταν συναντώ νέα ζευγάρια και μου λένε ότι μπαίνουν στο νέο τους σπίτι» συμπλήρωσε.

«Είμαστε σε αναζήτηση πόρων για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα “Σπίτι μου”». ¨Έχουμε φιλόδοξα σχέδια για αυτό που αποκαλούμε κοινωνική αντιπαροχή. Βάλαμε τους πρώτους περιορισμούς στο Airbnb και εξετάζουμε ακόμα περισσότερους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πληθυσμός μας γερνάει. Οι πολιτικές για τους ηλικιωμένους έχουν μεγάλη σημασίας. Αλλάξαμε τη φορολόγηση συνταξιούχων που εργάζονται. Με διπλό όφελος για τον συνταξιούχο αλλά και την οικονομία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.