Στ. Θεοδωράκης: «Όχι» σε αντίμετρα ως καρότο σε ένα σκληρό μαστίγιο

«Οι θετικές αποφάσεις για την οικονομία πρέπει να παρθούν τώρα και όχι το 2020» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δήλωσή του, σημειώνοντας ότι το Ποτάμι «δεν πιστεύει στα αντίμετρα ως καρότο σε ένα σκληρό μαστίγιο».
«H κυβέρνηση Τσίπρα λέει το εξής: Θα βασανίσω σήμερα τον πατέρα σου, τους γονείς σου αλλά αν αντέξουν τον Γολγοθά, κάποια στιγμή θα δώσω σε σένα κάτι. Δεν είναι η σωστή μέθοδος» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης. Αν υπάρχει κάτι θετικό ας το ψηφίσουμε σήμερα για σήμερα. Να ψηφίσουμε κάτι που θα εφαρμοστεί -εάν εφαρμοστεί- μετά από δύο, τρία χρόνια δεν πρόκειται» πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι «η Τουρκία είναι γείτονάς μας» και επομένως θα πρέπει να καταβάλλονται προσπάθειες για την εξεύρεση λύσεων με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες.
« Πρέπει να ζήσουμε με αυτούς τους γείτονες και είναι σωστό να προσπαθούμε κάθε φορά να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα της γειτνίασης μέσα σε ένα ειρηνικό περιβάλλον, με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες -και η Τουρκία πρέπει να το καταλάβει αυτό- και πρέπει να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα και να βγάζουμε τα μικρά αγκάθια από τη σχέση μας» είπε.
«Δεν έχουμε λοιπόν καμία αντίρρηση να συνεχίσει ο Πρωθυπουργός την προσπάθεια, να βλέπει τον Ερντογάν και να συζητούν, αλλά να έχουμε και ένα αποτέλεσμα προς όφελος της ειρήνης και της ηρεμίας στην περιοχή μας», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.