Στ. Θεοδωράκης: Θα μελετήσουμε τα αντίμετρα και θα αποφασίσουμε

Επιφυλάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα σε ό,τι αφορά την ψήφιση των αντίμετρων, στο πλαίσιο της συμφωνίας της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς.

Ειδικότερα, ερωτηθείς αν το Ποτάμι θα ψηφίσει τα μέτρα και τα αντίμετρα, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως ο διάβολος ακόμη και στα μνημόνια κρίνεται στις λεπτομέρειες, «άρα πρέπει να μελετήσουμε λέξη προς λέξη, όπως το έχουμε ήδη πει, τα κείμενα που θα φέρουν και μετά να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με τα αντίμετρα».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, επανέλαβε πως το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, γιατί καθυστέρησαν πάρα πολύ. Πρόσθεσε πως τα αντίμετρα δεν μπορεί να είναι απλώς το μοίρασμα του κόπου ενός κόσμου που υπερφορολογείται, επισημαίνοντας ότι χρειαζόμαστε αντίμετρα για την παραγωγική οικονομία και όχι μόνο για τους πελάτες των κομμάτων εξουσίας.

Γενικότερα, δήλωσε πως η επτάμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει στερήσει από την πραγματική οικονομία πολύτιμο έδαφος. «Ξανά έρημος, ξανά σύννεφα» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως το θέμα σήμερα είναι πώς να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Ανέφερε πως οι εμπειρογνώμονες, τα στελέχη του Κινήματος, έχουν λύσεις, που συζητιούνται και για τις οποίες το Ποτάμι θα αγωνιστεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή. «Γιατί ο παλιός δρόμος -που είναι και ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ- δηλαδή κομματικό κράτος, υπερφορολόγηση και μόνο παροχές προς τα δικά μας παιδιά, δεν είναι ο δρόμος που χρειάζεται η χώρα, δεν είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, δεν είναι ο δρόμος της εξόδου από την κρίση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.