Έμεινε από φάρμακα το Κέντρο Υγείας Σκιάθου!

Τα παρέλαβε μόλις σήμερα το μεσημέρι, ίσως από οφειλές στην εταιρεία μεταφοράς…

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, που από σήμερα μπορεί να έχουν ασφαλισμένα τα ασθενοφόρα τους, ωστόσο το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ξέμεινε από βασικά φάρμακα (!) που παρέλαβε μόλις σήμερα το μεσημέρι, με κίνδυνο την έλλειψη αυτή να πληρώσει κάποιος άτυχος κάτοικος ή επισκέπτης που χρειαζόταν άμεση περίθαλψη…

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, με άδεια χέρια έμειναν χθες οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σκιάθου που περίμεναν στο λιμάνι να φτάσει το πλοίο για να παραλάβουν το δέμα με τα φάρμακα. Τα φάρμακα δεν έφτασαν ποτέ διότι, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, υπάρχουν οφειλές στη μεταφορική εταιρία, που λογικό είναι να τις ζητάει για να τα μεταφέρει.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2015, που την αρμοδιότητα των Κέντρων Υγείας ανέλαβε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (από τα Νοσοκομεία), παρατηρήθηκαν πολλά προβλήματα, όπως τα πρόσφατα με τα ανασφάλιστα ασθενοφόρα, που – μετά τον θόρυβο που ξέσπασε – ανανεώθηκαν μόλις σήμερα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και κυκλοφορούν χωρίς πρόβλημα, ενώ υπάρχει ο φόβος, αν η κατάσταση συνεχιστεί, προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε φάρμακα και άλλα υλικά είναι πολύ πιθανόν να συνεχιστούν.

Οι ίδια πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου έγινε καταγραφή των ελλείψεων σε φάρμακα και η παραγγελία τους, στην 5ης ΥΠΕ (που είναι υποστελεχωμένη) προ δύο εβδομάδων και έφτασαν στα χέρια των γιατρών μόλις σήμερα το μεσημέρι. Από τύχη και μόνο δεν υπήρξε κάποιο έκτακτο περιστατικό στο νησί, γιατί υπήρχε κίνδυνος ο άτυχος άνθρωπος να μείνει χωρίς φάρμακα…

Με έναν υπό προθεσμία οδηγό
Ενόψει του καλοκαιριού το υπουργείο πρέπει ή να αναθέσει ξανά την αρμοδιότητα των Κέντρων Υγείας στα Νοσοκομεία ή να φροντίσει να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, τέσσερις μήνες αφότου τα Κ.Υ. υπάγονται στην 5η ΥΠΕ.

Πέρυσι, που η αρμοδιότητα ήταν στα Νοσοκομεία, η Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» σε συνεργασία με την ΥΠΕ είχε εκπονήσει σχέδιο ενίσχυσης των νησιωτικών Κέντρων Υγείας με ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, για να ανταπεξέλθουν, στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν από τους χιλιάδες επισκέπτες που κάνουν τις διακοπές τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, υπηρετεί ένας συμβασιούχος οδηγός ασθενοφόρου, η σύμβαση του οποίου μάλιστα λήγει σε δύο μήνες, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.