Διαμορφώνεται ο χώρος υποδοχής προσφύγων στο Αερινό

ΑΕΡΙΝΟ ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ1Προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που θα διαμορφωθεί για να φιλοξενήσει τους πρώτους πρόσφυγες στη Μαγνησία και βρίσκεται στο ύψος του Αερινού, ενώ ο Δήμος Ρήγα Φεραίου υπέλαβε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών ζητά κονδύλια για την πρόσληψη προσψωρικού που θα διανείμει την ιατροφαρμακευτική και ανθρωπιστική βοήθεια, που συγκεντρώνεται σε διάφορα σημαία της Μαγνησίας.

Η διαμόρφωση του χώρου έκτασης 6 στρεμμάτων διαμορφώνεται και σήμερα από την εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και, όταν ετοιμαστεί, ο Στρατός θα στήσει 40 σκηνές των έξι ατόμων, που θα έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας 250 περίπου προσφύγων.
Στην έκταση που επρόκειτο να κατασκευαστεί ο ΣΕΑ Αερινού έχει πέσει χαλίκι 3Α και έχει γίνει η περίφραξη, ενώ περιμετρικά δημιουργήθηκε τάφρος. Επίσης έχουν μεταφερθεί 20 χημικές τουαλέτες και 10 ντουζιέρες από την Εταιρία.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα φροντίσει μέχρι αύριο το μεσημέρι που αναμένονται οι πρόσφυγες να έχει μεταφέρει νερό και ρεύμα στο χώρο, ενώ θα τοποθετήσει και έναν οικίσκο ξύλινο για να χρησιμοποιηθεί ως ιατρείο. Στη συνέχεια θα αναλάβει ο Στρατός να στήσει τις 40 σκηνές όπου θα διανυκτερύουν οι πρόσφυγες και μετανάστες, που εκτιμάται ότι θα μένουν στο χώρο μέχρι επτά μέρες.

Καθημερινά θα γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ θα υπάρξει φροντίδα για τη φύλαξη του χώρου, από την Αστυνομία.
Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος είναι ο επισιτισμός αυτών των ανθρώπων. Ήδη συγκεντρώνει στα ΚΕΠ Βελεστίνου και Στεφανοβικείου ιατροφαρμακευτική βοήθεια όμως δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για τη διανομή τους. Το θέμα έθεσε σήμερα ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας κονδύλια για την πρόσληψη ατόμων.

Σήμερα η ΕΡΤ Βόλου πραγματοποίησε αποστολή τροφίμων, ρούχων και υποδημάτων στο ΚΕΠ Βελεστίνου, προσφορά των πολιτών του Βόλου αλλά και εταιριών της περιοχής που ανταποκρίθηκαν για πολλοστή φορά στο κάλεσμα για βοήθεια προς τους πρόσφυγες. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και άλλη αποστολή ενώ προηγήθηκαν παρόμοιες αποστολές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βρέθηκαν στα ΣΕΑ Αλμυρού πριν λίγες εβδομάδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.