Εγκαινιάστηκε το Μουσείο για τον Ρήγα Βελεστινλή

Το Βελεστίνο απέκτησε έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο με ευρωπαϊκούς πόρους

Ένας σύγχρονος χώρος πολιτισμού που θα είναι αφιερωμένος στον μεγάλο εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή, δημιουργήθηκε στο Βελεστίνο μετά από ενέργειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής η οποία πέτυχε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Πρόκειται για τον Εκθεσιακό Χώρο – Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγα Βελεστινλή» στο οποίο έχει ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό μέρος και πολύ σύντομα θα μπορούν να φιλοξενούνται διάφορες δράσεις.
Πλέον ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει ένα νέο, άνετο κτίριο, όπου εκεί θα μπορούν να φιλοξενούνται πολιτιστικές και πνευματικές δράσεις. Με όχημα την ψηφιακή τεχνολογία οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν πολλά εκθέματα με αναφορά στο Ρήγα Βελεστινλή, ενώ κεντρική θέση θα κατέχει η «Χάρτα του Ρήγα».
Τα εγκαίνια του κτιρίου τελέστηκαν χθες Πέμπτη στο νεοαναγειρόμενο κτίριο παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, εκπροσώπων τοπικών φορέων και πολιτών.
Στο σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής μας, το Βελεστίνο αποκτά ένα χώρο αφιερωμένο στο μεγάλο εθνεγέρτη, τον άνθρωπο ορόσημο για εμάς, το Ρήγα Βελεστινλή.
Ο Εκθεσιακός χώρος-κέντρο πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής, από σήμερα (σ.σ. χθες) παίρνει σάρκα και οστά, γίνεται πραγματικότητα και έρχεται να αποτελέσει το φάρο πνευματικής δημιουργίας στην πόλη μας.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή σχεδίασε και προώθησε την ανέγερση ενός χώρου που αφενός θα είναι αφιερωμένος στο Ρήγα Φεραίο.
Αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους δημιουργούμε ένα σύγχρονο κτίριο που θα συμβολίζει την πλούσια παράδοση του τόπου μας.
Με ψηφιακά μέσα, με σύγχρονα εργαλεία, με καινοτόμες δράσεις, το Κέντρο Πολιτισμού θα είναι ο τόπος που όλοι, θα μπορούν να δημιουργήσουν και να εμπνεύσουν τις νέες δράσεις στον πολιτισμό και στις τέχνες.
Έχει ήδη δημοπρατηθεί το τμήμα του έργου για την προμήθεια του εξοπλισμού που αφορά τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του Μουσείου.
Έτσι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του 2014 το σύγχρονο αυτό στολίδι του πολιτισμού, θα λειτουργεί εδώ σε αυτό το σημείο, δίπλα στην Υπέρεια Κρήνη, ένα άλλο τόπο ορόσημο για εμάς.
Να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τα Υπουργεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης, καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου και να τονίσω πως εμείς θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κοντά στην εξέλιξη του έργου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.