Ζαγορά: Πέθανε μυστηριωδώς 56χρονος μετά από συμπλοκή για κτηματικές διαφορές

Συνελήφθησαν πατέρας και γιός για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ενός 56χρονου Έλληνα, συνελήφθησαν, το μεσημέρι του Σαββάτου, σε αγροτική περιοχή της Ζαγοράς από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Βόλου, δύο Έλληνες, ηλικίας 58 και 29 ετών, (πατέρας και γιος).

Ειδικότερα, οι δύο δράστες χθες το μεσημέρι σε αγρόκτημα, ιδιοκτησίας τους συνεπλάκησαν με τον 56χρονο Δημήτρη Καλιό, από τον Άγιο Γεώργιο Ζαγοράς, για μεταξύ τους προσωπικές κτηματικές διαφορές, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του τελευταίου.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών οι δράστες εντοπίστηκαν στο προαναφερόμενο αγρόκτημα και συνελήφθησαν.

Όπως έγινε γνωστό από έγκυρες πηγές, το θύμα, αρχικά επιτέθηκε με κλαδευτήρι κατά του 58χρονου, ενώ βρισκόταν στο κτήμα του. Μετά από λίγη ώρα, επί τόπου έφτασε ο 29χρονος, που βλέποντας τη σκηνή, επιτέθηκε στον 56χρονο (αν και χτύπησε και ο ίδιος στο χέρι από τη συμπλοκή) και αφού τον έριξαν στο έδαφος και τον πάτησαν με δύναμη στο πρόσωπο, κατάφεραν να του αποσπάσουν το κλαδευτήρι.

Στη συνέχεια, πατέρας και γιός πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν την επίθεση και να παραδώσουν το κλαδευτήρι και αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Ζαγοράς, πήγαν στο κτήμα και συνέλαβαν τον 56χρονο.

Όταν ο δράστης του επεισοδίου μεταφέρθηκε στον Α.Σ. Ζαγοράς, δήλωσε ότι δεν ήταν καλά και οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας (που βρίσκεται απέναντι από την Αστυνομία), όπου ο γιατρός διαπίστωσε τον θάνατό του!

Ο γιατρός δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την αιτία θανάτου του 56χρονου και παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, που τους παρέπεμψε στην ανακριτή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου. Εκτιμάται ότι οι δύο συλληφθέντες θα ζητήσουν αναβολή για να υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση, που θα διευκρινίζει τα αίτια θανάτου του 56χρονου.

Σημειώνεται ότι το θύμα είχε πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο και είχε τραυματίσει σοβαρά συνταξιούχο αστυνομικό στη Ζαγορά, ενώ είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 11 χρόνων και αποφυλακίστηκε προ περίπου ενός μήνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.