Η αγάπη για τη μάθηση επιβραβεύεται…

Συμπολίτης επιχειρηματίας συνεχίζει να προσφέρει επαίνους και χρηματικά έπαθλα, σε αριστούχους της ΣΤ Δημοτικού, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς

Η αγάπη για την Παιδεία, τα παιδιά και τον πολιτισμό, φαίνεται πως όχι μόνο δεν επηρεάζεται από την κρίση των τελευταίων ετών, αλλά αντίθετα «θωρακίζεται» και μεγαλώνει, εάν κρίνει κανείς, ότι υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν αυτή τους την αγάπη στους μαθητές και κατ΄ επέκταση στο μέλλον αυτής της χώρας…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτη διάρκεια σεμνών τελετών που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα σχολεία στο περιθώριο των εκδηλώσεων λήξης, επισφραγίστηκε για μία ακόμη χρονιά και η επιθυμία των μαθητών για μάθηση, με μια ενέργεια που βασίζεται σε ιδιωτική πρωτοβουλία και η οποία επιβραβεύει τις καλές επιδόσεις των ίδιων των παιδιών, δίνοντας τους κίνητρο για ενεργή και συνεχή προσπάθεια μάθησης.

Στις καθιερωμένες πλέον για τα τελευταία 17 και πλέον χρόνια βραβεύσεις νέων παιδιών που διαβάζοντας καταφέρνουν να αριστεύσουν στο δημοτικό σχολείο, προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο συμπολίτης επιχειρηματίας και μέλος του Επιμελητηρίου κ. Β. Καραλής.

Το σημαντικό μάλιστα είναι, ότι τα σχολεία και οι μαθητές, συνεχώς αυξάνονται και η επιβράβευση έχει επεκταθεί πέραν των αρχικών ορίων σε Βελεστίνο, Διμήνι, Σέσκλο, Κανάλια, πλέον σε Αλμυρό, αλλά και στο Βόλο.
Έχοντας ο ίδιος ιδιαίτερη αδυναμία στο χώρο της Παιδείας και τα παιδιά, προσπαθεί με κάθε τρόπο να περνά το μήνυμα της γνώσης σε όλους τους νέους ανθρώπους.

Οι βραβεύσεις, είναι μια παράδοση που πέρασε ήδη στη δεύτερη γενιά, τα παιδιά του κ. Καραλή, τον Δημήτρη και τον Θοδωρή που κατέχουν την εταιρεία «Γεωργικά Μηχανήματα» που εδρεύει στο Βόλο, εδώ και 36 χρόνια, αλλά και την εταιρεία «Περιβαλλοντική Βόλου»…

Αναγνωρίζοντας την εργατικότητα των μαθητών, τα μέλη της οικογένειας κινούμενα αθόρυβα, έχουν επιβραβεύσει τα τελευταία χρόνια, δεκάδες αριστούχους μαθητές της ΣΤ τάξης, σχολείων της Μαγνησίας, με έπαινο και συμβολικό χρηματικό έπαθλο.
Εκπαιδευτικοί και γονείς, θεωρούν ότι πρόκειται για μια αληθινή «νότα» προσφοράς, μια πτυχή αισιοδοξίας, που σηματοδοτεί την ελπίδα ότι η αναγνώριση, η αλληλεγγύη, η επιβράβευση, δεν έχουν εξαλειφθεί στην «γκρίζα» πραγματικότητα που διανύουμε.
Με διακριτικότητα, όπως στο μεταξύ υποστηρίζει ο ίδιος ο κ. Καραλής, πρέπει να δίνονται κίνητρα συνεχούς βελτίωσης στη νέα γενιά, η οποία είναι αυτή που θα βάλει τις σωστές βάσεις για το μέλλον.

Οι αριστεύσαντες και βραβευθέντες μαθητές
Τη φετινή χρονιά πιο συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι αριστούχοι της έκτης τάξης δημοτικών σχολείων σε Βελεστίνο, Διμήνι, Σέσκλο, Κανάλια, Αλμυρό και στο Βόλο.

3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού (διευθυντής: Μυλωνάς Γεώργιος)
Μαθητές: Τόρη Γεωργία & Θωμαϊδου Ελευθερία

3ο Δημοτικό Σχολείο Κάρλας Καναλίων (Διευθυντής: Σιάτρας Ευστάθιος)
Μαθητές: Λιόλιου Δέσποινα & Πολυχρόνη Δήμητρα

21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Νέα Δημητριάδα) Διευθύντρια κα Παναγιώτα Τσαγκούλη. Μαθητές: Τάσος Παναγιώτης ΣΤ 1 & Νάνος Μιλτιάδης ΣΤ 2

1ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Διμήνι (Διευθυντής: Δραχτίδης βασίλης)
Μαθητές: Νάνου Τριανταφυλλιά & Γιαννούχος Γεώργιος

3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλου (Διευθύντρια: Άννα Λεμονοπούλου)
Μαθητές: Λεπεντζιώτη Μαρία ,Μπουντούρη Δήμητρα , Παλάντζας Νικόλαος &
Πούλιος Βασίλειος.

2ο Φερών Ρήγας Βελεστινλής (Διευθυντής: Βασίλης Τσέκος)
Μαθητές: Δημήτριος Κουσκουρίδας, Ραβιόλος Αριστοτέλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.