Η «Γενιά των 40άρηδων» στα συσσίτια…

Πληθαίνουν οι συμπολίτες, αλλά και οι μαθητές, που χρειάζονται βοήθεια

Μια διαφορετική κατηγορία ανθρώπων, που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν ήξερε από ανέχεια και προβλήματα, η «γενιά των 40άρηδων» φαίνεται πως εισήλθε πλέον στις ουρές των συσσιτίων αποδεικνύοντας ότι η κρίση, δεν άφησε κανέναν ουσιαστικά αλώβητο… Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι συμπολίτες, αλλά και οι μαθητές, που χρειάζονται βοήθεια, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο- Ένα 102,5», η κα Αγγελική, που επικεφαλής μιας ομάδας εθελοντών, λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια την «Κουζίνα Αλληλεγγύης» στο Βόλο.

«Δίνουμε 400 μερίδες εβδομαδιαίως»
«Εμείς μέχρι τώρα, έχουμε φθάσει να δίνουμε μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, 400 μερίδες εβδομαδιαίως, ενώ έχουμε ξεκινήσει και πηγαίνουμε σε κάποια σχολεία, 51 μερίδες κάθε ημέρα για πρωϊνό. Δεν έχουμε δυνατότητα για κάτι παραπάνω». Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, αλλά γεμάτη με το πάθος του εθελοντισμού, περιγράφει την κατάσταση η κα Αγγελική. Ευχαριστώντας τους συμπολίτες, τονίζει ότι «όλη η προσπάθεια στηρίζεται στον κόσμο, με ό,τι μπορεί και προσφέρει ο καθένας . Δεν έχουμε επιχορηγήσεις, ούτε απ΄το κράτος, ούτε από την εκκλησία. Ο ένας στηρίζει τον άλλο και δόξα το Θεό καλά πηγαίνουμε». Αυτό που σημειώνει με λύπη, είναι ότι «δίναμε φαγητό σε τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Τώρα έχει προστεθεί άλλη μία κατηγορία, από 40 ετών και πάνω καθώς δεν έχουν μέλλον ούτε για σύνταξη, ούτε για γιατρό, ούτε για τίποτα άλλο… Τα πρώτα τέσσερα χρόνια που εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, οι σαραντάρηδες το πάλευαν… ή κάποιοι είχαν μάθει αλλιώς, δηλαδή μόνο με τα χρήματα των δικών τους, των παππούδων, των γονέων, που ίσως όμως τώρα τους έχασαν ή δεν φτάνουν πλέον τα χρήματα που παίρνουν για να τους δίνουν… Αυτή η κατηγορία είναι η πιο ανησυχητική και πρέπει όλοι να παλέψουμε».

«Τρέχοντας στο γραφείο του Διευθυντή»
Όπως τόνισε, «πρέπει να γίνει κάτι από τους υπεύθυνους, δεν ξέρω αν πρέπει να ξεσηκωθούμε ή πρέπει περισσότερο ο ένας να στηρίζει τον άλλον…»
Αναφερόμενη στο θέμα της ενίσχυσης παιδιών στα σχολεία, περιέγραψε ένα περιστατικό που αφορά σε μαρτυρία διευθυντή, που τόνισε ότι δεν προλαβαίνει να χτυπήσει το κουδούνι και τα παιδιά ξεχύνονται στο γραφείο του για το πρωϊνό, ενώ μόλις ένα παιδί αφήσει το φαγητό για λίγο στην άκρη, για να πιει νερό, κάποιο άλλο παιδί θα το αρπάξει να το φάει…».
Η κα Αγγελική, ανέφερε ότι «με 10 ευρώ το χρόνο όσο είναι η συνδρομή στην οργάνωση, μπορεί κάποιος να προσφέρει ή κάποιος που θα έρθει, ανταποδοτικά μπορεί να πάρει κάτι απ΄τα προϊόντα που υπάρχουν. Τα γραφεία, βρίσκονται στην οδό Κοραή 90 αλλά και στην Κοραή με Ανθ. Γαζή απέναντι από το μάρκετ ,με τηλ. πληροφοριών το 24210-38317.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.