Θέμα ημερών η προκήρυξη του καταδυτικού πάρκου Αλοννήσου

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για το αλιευτικό καταφύγιο Βότση

Θέμα ημερών φαίνεται ότι είναι η προκήρυξη του καταδυτικού πάρκου Αλοννήσου, προϋπολογισμού 1,5 δισ. €, όπως επισήμανε από το Βόλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που υπέγραψε τη σύμβαση για το αλιευτικό καταφύγιο Βότση, που θα αποσυμφορήσει το λιμάνι Πατητηρίου.
Ο Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι η προκήρυξη του καταδυτικού πάρκου Αλοννήσου, προϋπολογισμού 1,5 δισ. €, θα γίνει εντός των προσεχών ημερών και χαρακτήρισε το έργο μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Απέδωσε δε την άμεση εκκίνηση του έργου, σε μια ανατρεπτική πολιτική που ακολουθήθηκε. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν κάναμε το σχέδιο, που είναι πρωτοποριακό σε μελέτη και μετά να πάμε από υπηρεσία σε υπηρεσία (αρχαιολογίες και ενάλιες αρχαιότητες κλπ.) και από υπουργείο σε υπουργείο για να το εγκρίνουν, αλλά τους βάλαμε συνυπεύθυνους στην παρακολούθηση της μελέτης, ώστε να κάνουν τις παρατηρήσεις τους για κάθε τμήμα της μελέτης.
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και το έργο προκηρύσσεται άμεσα.

Στο μεταξύ σήμερα, στην Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας – Σποράδων, υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο αλιευτικό καταφύγιο Αλοννήσου, προϋπολογισμού 3.860.000 €
Ο Κ. Αγοραστός επισήμανε ότι είναι ένα έργο το οποίο ανέμεναν οι αλιείς και όχι μόνο του νησιού, εδώ και 28 χρόνια. Πρόκειται και την κατασκευή και τα μέτρα ασφάλειας που πρόκειται να γίνουν στο αλιευτικό καταφύγιο στην περιοχή Βότση, ανέφερε.
«Μ’ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε και διασφαλίζουμε τις περιουσίες των αλιέων της περιοχής και όχι μόνο, δημιουργούμε ένα σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο, ενώ θα υπάρξει σηματοδότηση με φάρους και άλλα σύγχρονα μέσα για να είναι ασφαλές», ήταν η δήλωση του Κώστα Αγοραστού.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι πλέον θα υπάρχει ένα λιμάνι, το οποίο πρόκειται να δημιουργήσει νέες θέσεις σκαφών στο λιμάνι του Πατηρίου, γιατί, με την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου θα απελευθερωθούν 80 θέσεις των αλιέων, οπότε το Πατητήρι θα μπορεί να δεχτεί περισσότερα ιστιοπλοϊκά σκάφη επισκεπτών.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, με τον οποίο υπάρχει άριστη συνεργασία, τον εντεταλμένο σύμβουλο για τις Σποράδες Νίκο Πλωμαρίτη, που βρίσκεται καταπάνω στις διεκδικήσεις και στα καθημερινά προβλήματα των νησιών και ανέφερε ότι το έργο κατασκευάζεται με τομεακούς πόρους, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας.
«Τα νησιά μας είναι Θεσσαλική περιουσία και μοχλός τουριστικής ανάπτυξης. Και φέτος πήγαν πολύ καλά και δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία για να διατηρηθούμε ψηλά στον τουρισμό», κατέληξε η περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.