Κινδύνεψε το δάσος Καναπίτσα στη Σκιάθο

«Στάχτη» κινδύνεψε να γίνει το πευκοδάσος Καναπίτσα στη Σκιάθο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, αλλά τελικά σώθηκε, χάρη στην αυτοθυσία των πυροσβεστών και εργαζομένων σε διπλανό ξενοδοχείο.
Όλα έγιναν στη 1.40 μετά τα μεσάνυχτα, όταν ξέσπασε φωτιά, από άγνωστη αιτία, στο πευκοδάσος, δίπλα από το ομώνυμο ξενοδοχείο της περιοχής και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ!

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο του νησιού, που σήμανε γενικό συναγερμό, ενώ σε πρώτη φάση η φωτιά αντιμετωπίστηκε από τέσσερις εργαζόμενους στο ξενοδοχείο.
Επί τόπου, λίγο αργότερα πήγαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άνδρες, που με επικεφαλής τον διοικητή, πυραγό Γιώργο Λιακόπουλο, που ρίχτηκαν στη «μάχη» της κατάσβεσης και τελικά κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο, στις 4 το πρωί, και αφού κάηκε δασική βλάστηση και πεύκα σε έκταση 50 τετραγωνικών μέτρων.

Για σήμερα Παρασκευή στα νησιά των Σποράδων βαθμός επικινδυνότητας για πυρκαγιά είναι 4 και υπάρχει γενική επιφυλακή, με μικτές περιπολίες αυτοκινήτων και μιας μοτοσικλέτας της Πυροσβεστικής, ημέρα και νύχτα, ενώ συνεδρίασε εκτάκτως και το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Σκιάθου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.