Μαγνησία: Από πότε προβλέπονται βροχές αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες

Τι ανέφερε στο Ράδιο Ένα, ο Θεσσαλός μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης

Μπορεί και ημερολογιακά να ήρθε ο τρίτος μήνας της Άνοιξης, ωστόσο ο καιρός τα επόμενα δυο 24ωρα θα θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο με συννεφιές, βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με τον Θεσσαλό μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη, σήμερα Πέμπτη κυρίως από το μεσημέρι και μετά , θα σημειωθούν συννεφιές και κάποιες καθαρά τοπικού χαρακτήρα βροχές στη Μαγνησία με το σκηνικό αυτό του καιρού να διαρκεί έως και την Παρασκευή.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή η βροχή εντοπίζεται κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές από τον Αγιόκαμπο του νομού Λάρισας μέχρι τη μέση του Πηλίου και ίσως και σε κάποιες περιοχές πάνω στο Πήλιο.

«Περιμένουμε να πέσουν
αρκετά χιλιοστά βροχής»

Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Τακούδη, σε ένα διάστημα 15-18 ωρών περιμένουμε να πέσουν αρκετά χιλιοστά βροχής όχι όμως όπως το προηγούμενο φαινόμενο, αλλά πάντως πάλι χρειάζεται προσοχή.
Την Πέμπτη η θερμοκρασία πέφτει γιατί ξεκινά ένα βόριο ρεύμα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την Παρασκευή και το Σάββατο να πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι που θα κατεβάσουν την θερμοκρασία, η οποία θα κυμανθεί γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο, ενώ στις άλλες θεσσαλικές πρωτεύουσες ο υδράργυρος μπορεί να δείξει και κάτω από 20 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αναμένονται κάποια λίγα φαινόμενα προς το μεσημέρι στη Μαγνησία. Η Κυριακή είναι μια καλύτερη ημέρα, όπου θα σημειωθούν όμως κάποιες αραιές συννεφιές και ίσως κάποια λίγα φαινόμενα στα νότια ορεινά στην Όθρυ. Ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας επειδή σταματούν και οι βοριάδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στους 23-24 βαθμούς Κελσίου.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.