Κοντά στους μαθητές στην Τσαγκαράδα ο κ. Ιγνάτιος

Με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Τσαγκαράδας συναντήθηκε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ύστερα από πρόσκληση του Λυκειάρχου κ. Αδάμου Μουζουρή.

Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους Μαθητές και τους Καθηγητές τους, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας, κατά την οποία ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας ανέλυε στα παιδιά τα βασικά σημεία της Θείας Λειτουργίας και του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου, ως έργο της αγάπης του Θεού και στη Θεία Λειτουργία ως έργο της Εκκλησίας, «που σημαίνει του λαού έργο …Για να τελέσουμε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας χρειαζόμαστε εσάς. Εγώ δεν μπορώ να είμαι Επίσκοπος χωρίς εσάς. Όπως και εσείς δεν μπορείτε να είστε Εκκλησία χωρίς τον Επίσκοπο. Αυτό το μυστήριο, λοιπόν, είναι και έργο του λαού, που έρχεται με την ιεροσύνη να τελεστεί και όλοι μαζί να κοινωνήσουμε, να γίνουμε ένα με το Χριστό, αλλά και ένα μεταξύ μας. Και αυτό είναι σπουδαίο πράγμα, γιατί γίνομαι αδελφός, γίνομαι ένα με αυτούς που κοινωνούν… Αναζητήστε το Χριστό. Θα Τον βρείτε. Σήμερα εμφανίστηκε μπροστά σας με ένα ξεχωριστό τρόπο. Εάν το ζητήσετε, θα εμφανιστεί ακόμα πιο ουσιαστικά στη ζωή σας. Από εσάς εξαρτάται. Από όλους μας εξαρτάται…». Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος διένειμε σε όλα τα παιδιά την Καινή Διαθήκη και ψηφιακούς δίσκους με τη ζωή του Χριστού.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος συναναστράφηκε με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Τσαγκαράδας, σε κλίμα ιδιαίτερα εγκάρδιο και εποικοδομητικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.