Μαθητές καθάρισαν την παραλία του Πλατανιά (photos)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και γονείς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Προμυρίου. Όπως κάθε χρόνο η εκπαιδευτική κοινότητα Προμυρίου ανέλαβε δράση, μάζεψε ότι σκουπίδια βρήκε στην ακτή και στο πάρκο του Πλατανιά, σαν μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης. Μοιράστηκε και αφισοκολλήθηκε έντυπο υλικό με περιβαλλοντικά μηνύματα και όλοι μαζί οι εθελοντές βροντοφώναξαν συνθήματα με οικολογικό νόημα.

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού προγράμματος της Παιδικής HELMEPA και έγινε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού 2016. Το περιβαλλοντικό αυτό πρόγραμμα οργανώνεται από το «Ναυτικό Επιμορφωτικό Κέντρο της HELMEPA για πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική ενημέρωση». Η υιοθεσία και ο καθαρισμός ακτής αποτελεί την πιο δημοφιλή δράση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος που από το 1993 προσφέρεται σε μαθητές ηλικίας από 5-12 ετών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα και με τη συμμετοχή 5.000 μαθητών και εκπαιδευτικών ετησίως.

Η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων από τους μαθητές συμβάλλει εκτός από την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος στην κοινή γνώμη και στην καλλιέργεια με βιωματικό τρόπο υπεύθυνων και ενεργών πολιτών που υιοθετούν από νωρίς συμπεριφορές σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος.1dcf5450-64bb-4c0a-9e73-8281313bf857

06fe521f-a0fb-4718-b63d-ec955eb95d55

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.