Νέα πρόσκληση συμμετοχής ανέργων ΑμεΑ σε προσλήψεις μέσω προγραμμάτων

Όπως προκύπτει από απάντηση σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημόσια πρόσκληση αναμένεται να εκδοθεί προσεχώς για τη συμμετοχή των εγγεγραμμένων ανέργων στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στους δημόσιους φορείς, στο σχέδιο της οποίας θα προτείνεται να συμπεριλαμβάνεται η πιστοποιημένη αναπηρία στα κριτήρια μοριοδότησης, καθώς και η ύπαρξη προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ.

Αυτή είναι η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Μαγνησίας, Μάκης Μπαλλής, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, με θέμα τη συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά στην πρόσληψη 32.433 ανέργων στους Δήμους της χώρας, αλλά και την προσβασιμότητά τους σε όλες τις δράσεις που σχετίζονται με την Απασχόληση.

Η απάντηση του Υπουργείου προς τους βουλευτές αναφέρει επίσης ότι είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός νέων προγραμμάτων επιχορήγησης για την απασχόληση στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου και ειδικότερα, ότι οι κοινωνικές ομάδες στις οποίες θα εστιάσουν τα προγράμματα, είναι, μεταξύ άλλων, και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι σε μειονεκτική θέση, καθώς και η κατηγορία των ΑμεΑ.

Τέλος, στην απάντηση υπογραμμίζεται ότι ο ΟΑΕΔ υλοποιεί προγράμματα ανοιχτά για υποβολή αιτήσεων σε εγγεγραμμένους άνεργους που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ και συγκεκριμένα:

1. Ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρους εργασίας για ΑμεΑ.

2. Πρόγραμμα επιχορήγησης 800 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ανέργων με αναπηρίες και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρους εργασίας για ΑμεΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.