Ξεκινά το 40ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ την Παρασκευή

Καθορίστηκε το πρόγραμμα

Ξεκινά την επόμενη Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη, το 40ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Βόλο, που θα είναι διήμερο και θα γίνει στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη, στις 8 το βράδυ με το εξής πρόγραμμα:
Κεντρική Σκηνή: Παρουσίαση Χορών: Αργεντίνικο – Ευρωπαϊκό Τάνγκο, latin, Break dance. Συναυλία με το συγκρότημα «Ηχώ των δρόμων». Στις 21:30, πολιτική ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Συναυλία με τους «Old Friends»
Λαϊκή Σκηνή: «Τα Τραγούδια των Κομμουνιστών Ποιητών», μουσικό αφιέρωμα της ΚΝΕ Παραδοσιακό γλέντι, με τους: Γιάννης Καλαής, Αντώνης Γρηγορόπουλος, Στέφανος Κωστόπουλος, Νίκος Κερασιώτης
Παιδότοπος: «Ο Τριμάτης», μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. «Αν είχα ένα τρίτο μάτι που βλέπει την αδικία», κατασκευή. Παιχνίδια από την «Χώρα της Φαντασίας».
Το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 το βράδυ και το πρόγραμμα είναι:
Κεντρική Σκηνή: Συναυλία από Μαθητικό Συγκρότημα (1ο, 8ο ΓΕΛ και Μουσικό Σχολείο). Συναυλία από τους «Wet and Roll». Συναυλία με τους «Koza Mostra».
Λαϊκή Σκηνή: Εκδήλωση με θέμα «Η δουλειά είναι δικαίωμα, όχι ευκαιρία, οργανώνουμε – διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει». «Ο Μετανάστης» του Γ.Σκούρτη, θεατρική παράσταση της ΚΝΕ. Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και Λαϊκό Γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
Παιδότοπος: «Γεια Χαρά», διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, Παιχνίδια από την «Χώρα της φιλίας» «Κατασκευάζουμε έναν κόσμο στα μέτρα των ονείρων και των ανθρώπων».
Μαθητικό στέκι: Συζήτηση με θέμα: «Οι τράπεζες μας διώχνουν από τα σπίτια μας… Η τράπεζα θεμάτων μας διώχνει από τα σχολεία!»
Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν: Στέκι ΑΕΙ – ΤΕΙ, με συζήτηση για τις εξελίξεις στα ΑΕΙ και την επίδραση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στέκι Εργατών και ανέργων, Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», Έκθεση με θέμα: «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή», 12/9: Κατασκευή «αερόστατο – 40 χρόνια Φεστιβάλ» από μαθητές. «Camp της ΚΝΕ» στις 4-5 Σεπτέμβρη, 18:30, στο Πανθεσσαλίκό Στάδιο (Γνωριμία με τα αθλήματα του στίβου, αγώνες – επιδείξεις – συζήτηση).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.