Ξεκινούν παρεμβάσεις στην περιοχή «Λάκκες» και σε παραλίες της Σκοπέλου

Ενόψει και της τουριστικής περιόδου

Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη τα πρώτα τρία έργα, αποκαταστάσεων δρόμων στη Σκόπελο και σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να έχουν πρόσβαση στο δρόμο οι κάτοικοι του οικισμού «Λάκκες», που σήμερα κάνουν παράκαμψη 5χιλιομέτρων για να βρουν δρόμο και παραλίες του νησιού, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, πρόκειται για την περιοχή «Λάκκες» στη Σκόπελο, όπου ζουν οικογένειες, που ενώ αρχικά διένυαν απόσταση 200 μ. για να βγουν στο δρόμο, τώρα κάνουν παράκαμψη πέντε χιλιομέτρων για τον ίδιο σκοπό. Ο δρόμος καταστράφηκε από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2015 και θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασής του.
Το δεύτερο έργο αφορά τις παραλίες της Σκοπέλου «Στάφυλος» και «Βελανιώ», ενώ το τρίτο έργο αφορά την περιοχή «Μορτερό» και «Ποτάμι».
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου, η ολοκλήρωση των έργων θα γίνει σε ένα μήνα περίπου, ενώ τα έργα θεωρούνται σημαντικά, καθώς θα προσφέρουν πρόσβαση των επισκεπτών του νησιού στις παραλίες.
Η μελέτη για το λιμάνι της Σκοπέλου είναι έτοιμη και εστάλη στα αρμόδια υπουργεία και την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων και αναμένονται οι εγκρίσεις και γνωμοδοτήσεις, ώστε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αποφασίσει την εκτέλεση του έργο.

Ο κ. Βασιλούδης τόνισε ότι προβληματίζεται αν το έργο πρέπει να ξεκινήσει μεσούσης της τουριστικής περιόδου ή προς το τέλος του καλοκαιριού, για να μην υπάρχει όχληση των τουριστών που θα πάνε στη Σκόπελο, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2-3μήνες.
Σήμερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η Σκόπελος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον επαρχιακό δρόμο προς Νέο Κλήμα και Γλώσσα, με τη θετική εξέλιξη να είναι ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 1.790.000 €, που ξεκινά και τις διαδικασίες δημοπράτησης.
Ο Δήμος Σκοπέλου, θα δώσει μια πρόχειρη λύση στην περιοχή Αγνώντα, ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία με λεωφορεία, μέχρι να γίνει το μεγάλο έργο από την Περιφέρεια και η παρέμβαση εκτιμάται ότι θα γίνει σε 10 περίπου μέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.