Σημεία – τοπόσημα ψάχνουν οι αρχιτέκτονες στην πόλη του Βόλου

Με διάφορα επαγγελματικά ζητήματα ασχολήθηκε η γενική συνέλευση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας, που απασχόλησε κυρίως στα επαγγελματικά δικαιώματά τους και τη διατήρηση της επαγγελματικής τους ιδιότητας μετά τη διαγραφή τους από το Μητρώο ΤΕΕ ή ΕΤΑΑ, ένα σημαντικό πρόβλημα ιδιαίτερα για τις νέες γενεές των μηχανικών.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, κύρια αίσθηση και έντονη συζήτηση προκάλεσαν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αρχιτέκτονες στις δημόσιες υπηρεσίες, οι ελλείψεις όσον αφορά το καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς επίσης διατυπώθηκαν ανησυχίες σχετικά με την εκπόνηση των μελετών και την διεκπεραίωση των κατασκευών σε δημόσια κτιριακά έργα .

Οι μηχανικοί διατύπωσαν τις απόψεις τους σχετικά με τις διάφορες παρεμβάσεις που έχουν προταθεί από τον Δήμο Βόλου καθώς επίσης και για αναπλάσεις που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, με στόχο την βελτίωση και ανάδειξη της πόλης του Βόλου ως πόλη προορισμός και όχι ως πόλη πέρασμα.

Μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξαν οι παραβρισκόμενοι συνάδελφοι για την εθελοντική τους συμμετοχή σε διάφορες ομάδες εργασιών για δράσεις του Συλλόγου, που προτάθηκαν από το Δ.Σ.

Η πρώτη δράση αφορά τη διερεύνηση εύρεσης σημείων της πόλη του Βόλου που χρίζουν ποιοτικής – αισθητικής αναβάθμισης εξετάζοντας ταυτόχρονα και τις νομικές και πολεοδομικές προϋποθέσεις. Διατυπώθηκε η άποψη ότι υπάρχουν πολλά σημεία της πόλης τα οποία είναι τοπόσημα και μπορούν να αναδειχθούν, έτσι ώστε να γίνουν σημεία «προορισμός» εντός της πόλης. Οι συνάδελφοι που θα δραστηριοποιηθούν είναι ο Κατσαλής Δημήτριος, Κατσαλή Αμαλία και Μύρικνα Κυριακή.

Η δεύτερη δράση αφορά την ανάδειξη του Αρχιτεκτονικού πλούτου του Νομού Μαγνησίας από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική μέχρι τη σύγχρονη. Ο στόχος της δράσης αυτής θα επιτευχθεί μέσα από μία σειρά επισκέψεων σε κτιριακά έργα πάσης φύσεως, που παρουσιάζουν αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία και ιστορία.. Οι επισκέψεις θα είναι ανοιχτές σε όλο το κοινό, και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα καθοριστούν από το Σ.Α.Μ. με τη συνεργασία φορέων και ιδιωτών. Η ομάδα εργασίας απαρτίζεται από τους συναδέλφους η Μαυρογιαννάκη Σοφία, ο Διαμαντόπουλος Γεώργιος, ο Κάρολος Γαλανός και η Μπρούζγου Μαρία.

Η τρίτη δράση αφορά την έκθεση φωτογραφίας με αντικείμενο Εικόνες Μέσα από την Ματιά του Αρχιτέκτονα. Οι υπεύθυνοι συνάδελφοι οργάνωσης και συντονισμού είναι ο Σαλίων Τάσος, η Βόντσου Ελένη, ο Παπαγεωργίου Τριαντάφυλλος, ο Κρατίδης Αναστάσιος.

Τέλος, αναφέρεται ότι ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας, αποφάσισε να διοργανώσει ημερίδα που να αφορά την ενημέρωση των Αρχιτεκτόνων σε νέα υλικά, υφές, δομές, και τεχνολογίες, που θα είναι ανοιχτή στους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων. Για αυτή την δράση, την επιμέλεια και οργάνωσή υπεύθυνοι ορίστηκαν οι συνάδελφοι Μπρούζγου Μαρία, Κουτσού Ολυμπία, Κατσαλή Αμαλία, Κρατίδης Αναστάσιος, Κάρολος Γαλανός.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι δράσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτές προς τους Αρχιτέκτονες αλλά και στους ενεργούς πολίτες της πόλης και οι προσκλήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων στα διάφορα δρώμενα θα ανακοινωθούν μέσα στο έτος 2015.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.