Σκόπελος: Αναζητείται ακίνητο για στέγαση του Ειρηνοδικείου

Απόφαση για τη διακήρυξη μειοδοτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου κατάλληλου για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου, υπέγραψε η προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, που αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια».

Το ακίνητο που ζητείται πρέπει να διαθέτει χώρους επιφάνειας τουλάχιστον 189 τ.μ., (κύριοι και βοηθητικοί χώροι) και 80 τ.μ. για την αίθουσα του αρχείου (συνολικό εμβαδό 269 τ.μ.) και να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης / κλιματισμού, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Επίσης, θα πρέπει να βρίσκεται εντός του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης της Σκοπέλου και σε σημείο που να διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών. Θα πρέπει να είναι αποπερατωμένο ή ημιτελές και να παραδοθεί έτοιμο για χρήση στο Δημόσιο μέσα στην προθεσμία που θα ορισθεί στην απόφαση έγκρισης πρακτικών της δημοπρασίας και θα αναγράφεται στη σύμβαση μίσθωσης.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι για 12 χρόνια και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου από το Δημόσιο. Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των 1.560 €. Το μηνιαίο μίσθωμα που θα προκύψει τελικά από τη δημοπρασία θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία (και τουλάχιστον μέχρι 31- 12-2018) και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τετάρτου έτους της μίσθωσης και πάντως μετά την 01-01-2019, κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του μήνα της αναπροσαρμογής, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή) όπως αυτή (η μεταβολή) υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ).

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου και από ώρα 11.00 π.μ. έως 12.00 μ. στο κτίριο του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας Μαγνησίας (Θέσπιδος 2 Βόλος, τηλ. 24213 54717).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.