Συνταξιούχοι ΙΚΑ: Οι αγώνες των αγροτών δεν είναι παράνομοι

«Νέο κύκλο αγροτοδικείων και διώξεων ανοίγουν η κυβέρνηση και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη ενάντια στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών να αποκρούσουν την πολιτική ξεκληρίσματός τους, που επιχειρούν κυβέρνηση, ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας.

Όπως αναφέρεται, «η παραγγελία της γενικής εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τις κατά τόπους δικαστικές και αστυνομικές αρχές να ασκήσουν διώξεις στους αγρότες και να διαλύσουν με τη βία τα αγωνιστικά μπλόκα τους, είναι διαταγή ποινικοποίησης των αγώνων αυτών. Είναι υποκριτική η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει αποστάσεις από την εισαγγελική εντολή, όταν δεν καταργεί το νομικό πλαίσιο αυτών των διώξεων, όταν δεν ακυρώνει όσες εκκρεμούν σε βάρος αγροτών.

Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς είναι νόμιμος, βρίσκει αλληλέγγυα την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού, όπως έδειξαν τα μαζικά συλλαλητήρια συμπαράστασης.

Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Η ικανοποίησή τους η μόνη λύση που η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει.

Τώρα να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καταδικάζουμε την κυβερνητική στάση και ενισχύουμε την συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους αγρότες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.