Χαιρετίζω την «μοναδική απόφαση για την ΙΜΑΣ»

Λέει ο βουλευτής Αλ. Μεϊκόπουλος

Σε δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, για την δικαστική δικαίωση των απεργών στην ΙΜΑΣ ΑΕ, αναφέρεται ότι «η δικαιωτική για τους εργαζόμενους-απεργούς του ΙΜΑΝΤΑ απόφαση του δικαστηρίου, σήμερα, είναι μοναδική για τα εργατικά χρονικά στη χώρα, σε μια εποχή που τα εργασιακά δικαιώματα κουρελιάζονται από τις πολιτικές των μνημονίων που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση. Η προσπάθεια της εταιρείας να κηρύξει την απεργία των εργαζομένων παράνομη ανακόπηκε με την απορριπτική απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία έκρινε ότι τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουν την μείωση μισθών των εργαζομένων, που θα επέρχονταν με την εκβιαστική εφαρμογή από την εργοδοσία του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας. Παράνομη κρίθηκε, όμως, και η απόφαση της εταιρείας να καταργήσει την ετήσια εκδρομή των εργαζομένων, η οποία περιλαμβάνεται μέσα στην επιχειρησιακή σύμβαση που λήγει το 2015.
Σε αναμονή και της απόφασης για τους εργαζόμενους-απεργούς στην ΣΥΡΜΑ, χαιρετίζω την απόφαση της Δικαιοσύνης, σε μια εποχή που οι πολίτες έχουν περισσότερο από ποτέ εναποθέσει τις ελπίδες τους στην παρεμβατικότητά της, για να προστατευτούν από μια σειρά κατάφορων αδικιών και καταπατήσεων δικαιωμάτων, που έχουν φέρει με πρωτοφανή τρόπο οι μνημονιακές πολιτικές.
Χαιρετίζω τον αγώνα των εργαζομένων-απεργών του ΙΜΑΝΤΑ, την συμπαράσταση των φορέων και του Εργατικού Κέντρου Βόλου, των πολιτών που πίστεψαν στον αγώνα αυτό, κόντρα στο κλίμα ανασφάλειας που εκμεταλλεύεται η εργοδοτική αυθαιρεσία με την ανοχή-συνενοχή της κυβέρνησης, η οποία νομοθετεί αντιμετωπίζοντας την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων ως μια αναπόφευκτη παράπλευρη απώλεια.
Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, γιατί η τοπική κοινωνία όρθωσε το ανάστημά της στην μνημονιακή λαίλαπα.
Είναι καθοριστική η συνέχιση της αγωνιστικότητας των εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ, η ένωσή τους γύρω από το σωματείο τους, η διατήρηση της εργατικής ενότητας και η συστράτευση όλης της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, που θα διασφαλίζουν τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.