Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: 40 Κενά ακόμη στα σχολεία της Μαγνησίας

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.) καλωσορίζει τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν στη Μαγνησία με την γ’ φάση των προσλήψεων και τους εύχεται καλή διαμονή και καλή σχολική χρονιά. Όπως αναφέρει γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον τι σημαίνει να είσαι «μόνιμος» αναπληρωτής, όμηρος επί χρόνια των πιο ανάλγητων αντιεκπαιδευτικών πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που διαλύουν τις ζωές σας όχι από καπρίτσιο αλλά γιατί αυτό ικανοποιεί το όραμά τους για το σχολείο που υπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς.

«Γνωρίσατε επίσης στα τόσα χρόνια της περιπλάνησής σας, πως η μόνη διέξοδος στην προσωπική σας οδύσσεια είναι ο αγώνας για το σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τους μαθητές μας. Το σχολείο που θα δίνει στα παιδιά της λαϊκής οικογένειας όλα εκείνα τα εφόδια που θα χρειαστούν βγαίνοντας στο στίβο της ζωής, να αντιμετωπίσουν την εκμετάλλευση διεκδικώντας το μέλλον που τους αξίζει και που έχουν ανάγκη», αναφέρει η ΑΣΕ.

Σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση, την αγώνα αυτόν οι εκπαιδευτικοί δεν τον δίνουν μόνοι τους. Έχουν μαζί τους γονείς και το μαθητικό κίνημα που πρόσφατα μαζικά και αγωνιστικά εκτός των άλλων απαίτησε την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς. Έχουν μαζί τους το ταξικό εργατικό κίνημα που σε κάθε ευκαιρία στα εργοστάσια και στους άλλους χώρους δουλειάς βάζει τα θέματα της παιδείας όπως και της υγείας πολύ ψηλά στη λίστα των αιτημάτων του.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος και αυτοί είναι οι μόνοι σύμμαχοι του εκπαιδευτικού κινήματος. Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας συνάδελφοι, στην ΕΛΜΕ μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας και το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Διεκδικώντας την χωρίς όρους και προϋποθέσεις μονιμοποίηση εδώ και τώρα των πάνω από 35000 αναπληρωτών και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων.

Ακόμη 40 κενά στη Μαγνησία
Η ΑΣΕ ζητά άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις και τονίζει ότι τα κενά στη Μαγνησία που εξακολουθούν να υπάρχουν προσεγγίζουν τα 40. Τα 25 εντοπίζονται στην ειδική αγωγή, στα Τμήματα Υποδοχής 2 και στη γενική παιδεία περισσότερα από 10. Ενδεικτικά οι ελλείψεις σε ειδικότητες 9 είναι φιλόλογοι, 8 μαθηματικοί, 11 φυσικών επιστημών, 3 καλλιτεχνικών κλπ. Να τονίσουμε πως δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα κενά στο μουσικό σχολείο και επίσης δεν υπολογίσθηκαν τα 2 κενά σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Τέλος, η παράταξη της ΕΛΜΕ αναφέρει ότι στις 23 Νοέμβρη γίνεται πανελλαδική κινητοποίηση μετά από πρωτοβουλία των δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων ΕΛΜΕ, συλλόγων δασκάλων και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομισθίων που συντόνισαν τη δράση τους στη συνάντηση στις 3 Νοέμβρη. Βασικό αίτημα είναι η άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και η εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων.
Στην κινητοποίηση αυτή για άλλη μια φορά είναι απούσα η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με την πλειοψηφία ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ο.Μ. στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 11 Νοέμβρη, να χαρακτηρίζει διασπαστική αυτή την πρωτοβουλία των σωματείων και να καταψηφίζει την πρόταση της Α.Σ.Ε., δείχνοντας καθαρά πόσα μακριά είναι από τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και του κλάδου.

Είναι καιρός οι εκπαιδευτικοί να γυρίσουν την πλάτη στις παρατάξεις αυτές που έχουν σαν μοναδικό τους μέλημα τη στήριξη των πολιτικών των κυβερνήσεων και του υπουργείου. Να βάλουν στο περιθώριο παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να βάλουν πάνω από όλα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τις δικές τους ανάγκες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.