Ακόμη συζητούν οι αγρότες της Μαγνησίας

Για τη μορφή και τον χρόνο των κινητοποιήσεων. Προετοιμάζεται ανοιχτή συγκέντρωση στον Αλμυρό

Σε συζητήσεις για τη μορφή και το χρόνο κινητοποιήσεων βρίσκονται Πανελλαδικά οι αγρότες, ενώ στον Αλμυρό προετοιμάζεται ανοιχτή συγκέντρωση για να καταγράψουν και να γνωστοποιήσουν τα προβλήματά τους. Σε όσα μπλόκα αποφασίστηκε να κατέβουν τα τρακτέρ στους δρόμους, όπως στον Προμαχώνα, η απόφαση μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα λόγω του καιρού.
Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο αγροτοσυνδικαλιστής της περιοχής Αλμυρού Χρήστος Πάντσιος που ανέφερε ότι σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας έγινε συγκέντρωση των μπλόκων και εξελέγη επιτροπή που θα συναντηθεί με τα μπλόκα της Θεσσαλίας.
Οι αγρότες της περιοχής προσανατολίζονται για μαζικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε.
Το Πανελλαδικό συντονιστικό πραγματοποίησε συγκέντρωση την Κυριακή στην Κατερίνη, όπου αποφασίστηκε να μην κατεβάσουν τρακτέρ στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν στην αγροτική έκθεση Agrotica τον Φεβρουάριο.
«Οι ίδιοι θεωρούν υπεύθυνους τους αγρότες που δεν κατεβαίνουν στους δρόμους, όπως έγινε πέρυσι και τις διαφωνίες που υπήρχαν με την ΠΑΣΥ που έκανε συλλαλητήριο στην Αθήνα», ανέφερε ο αγρότης.
Η επιτροπή αγροτών του μπλόκου Αλμυρού συζητά με τους αγρότες αι αποφασίστηκε να γίνει ανοιχτή συγκέντρωση για να γνωστοποιήσουν τις αποφάσεις τους. Από την εικόνα που υπάρχει μεταξύ των αγροτών, ο Χρ. Πάντσιος εκτιμά ότι μεταθέτουν το γεγονός αν θα κατεβάσουν τα τρακτέρ στους δρόμους για την ερχόμενη εβδομάδα, όπως κάνουν και άλλα, μπλόκα (όπως του Προμαχώνα), λόγω και του καιρού.
Οι αγρότες εκτιμούν είναι πολύ δύσκολο να πετύχουν τη μαζικότητα των προηγούμενων κινητοποιήσεων και τονίζουν ότι αυτό θα το εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση, ερμηνεύοντας ότι δεν θίγονται από τα μέτρα που ελήφθησαν.
Ο κ. Πάντσιος τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα και οι αγρότες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τι τους περιμένει κυρίως για το ασφαλιστικό, που στην ουσία θίγει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και πρόσθεσε ότι σε επίπεδο φορολογίας, όλοι κατάλαβαν τι αλλάζει με τη φορολόγηση σε ποσοστό 20%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.