Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ανασχηματισμός… με μπόλικο καθόλου»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αιχμηρή είναι η δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον ανασχηματισμό, που ανακοινώθηκε σήμερα, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για έναν ανασχηματισμό με …μπόλικο καθόλου, που εξυπηρετεί κυρίως εσωκομματικές ισορροπίες.
Η δήλωση του Βουλευτή

Επιβεβαιωθήκαμε σήμερα όσοι δεν περιμέναμε θεαματικές και σαρωτικές αλλαγές από τον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό, βλέποντας την νέα σύνθεση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο, 60 Υπουργών και Υφυπουργών, συνεχίζει να είναι από τα μεγαλύτερα κυβερνητικά σχήματα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και από τις πιο πολυμελείς κυβερνήσεις συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σε αναντιστοιχία με το μέγεθος της χώρας.

Ανασχηματισμός.. με μπόλικο καθόλου που εξυπηρετεί κυρίως εσωκομματικές ισορροπίες παρά την ίδια την αποτελεσματικότητα των Υπουργείων.

Ανασχηματισμός με πρόσωπα «παντός καιρού», για όλους τους ρόλους και «rotation» σε κρίσιμα Υπουργεία που το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει σύγχυση και καθυστερήσεις. Το είδαμε να συμβαίνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου από το 2019 – 2024 άλλαξαν 5 Υπουργοί.

Η αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα έγινε, όπως φάνηκε, από τον Πρωθυπουργό με τη λογική των εσωτερικών διευθετήσεων και της επικοινωνιακής αναζωογόνησής του. Ζητούμενο παραμένει το να τοποθετούνται τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις και να αξιολογείται συνολικά και σε βάθος χρόνου η ικανότητα και το έργο τους σε ένα Υπουργείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.