Αλμυρός: «Γίνε κρίκος στην αλυσίδα αλληλεγγύης»

????????????????????????????????????
Το μήνυμα των εθελοντών του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ένας ανθρωπιστικός αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη στον Αλμυρό για να ενισχυθεί με τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Το πρωί της Κυριακής, 3 Οκτωβρίου, οι εθελόντριες Λουίζα Μαρία Μποντού και Κική Μακανίκα ενημέρωναν τους πολίτες του Αλμυρού για την προσπάθεια ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τρόφιμα. «Κάθε μήνα οι ανάγκες για τρόφιμα σε 67 οικογένειες (256 άτομα) του Δήμου Αλμυρού πρέπει να καλυφθούν. Μέχρι τώρα δίναμε μόνο σε οικογένειες στον Αλμυρό, πλέον και οικογένειες των χωριών αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξασφάλιση των βασικών αναγκών διατροφής», τονίζει στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» η Λουίζα Μαρία Μποντού, ενώ η Κική Μακανίκα σημειώνει «Αυτή τη στιγμή δεν καταφέρνουμε να καλύψουμε τις ανάγκες για όλο το μήνα, αλλά για 15 ημέρες περίπου, ενώ τα τρόφιμα τα μοιράζουμε ανάλογα με τα μέλη που έχει η κάθε οικογένεια».

Όπως γνωστοποιούν οι εθελόντριες μαζί με τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού, η ανάγκη για να βοηθήσουν τους συμπολίτες με βιοποριστικά προβλήματα, τους έδωσε την ιδέα να δημιουργήσουν μία ανθρώπινη αλυσίδα, της οποίας μέλος μπορεί να γίνει ο καθένας, όπου θα έχει την «υποχρέωση» κάθε μήνα να τροφοδοτεί με τρόφιμα, όσο δύναται ο καθένας, γιατί το λίγο των πολλών γίνεται μεγάλο και αποκτά δύναμη.

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο αναφέρεται «Αποτελώντας εσείς έναν από τους «κρίκους της αλυσίδας» δίνετε σε εμάς, τους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τη δυνατότητα διασφάλισης των βασικών αγαθών και κατά συνέπεια στήριξη στις οικογένειες που πλήττονται περισσότερο. Διανύουμε αδιαμφισβήτητα όλοι μας μια δύσκολη πρακτικά και ψυχολογικά περίοδο αλλά η γενναιοδωρία είναι προνόμιο όλων».

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνεί με τον π. Ευστάθιο Βαρβαρέλη (6984 641105) και Λουίζα Μαρία Μποντού (6972334680)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.