Αλμυρός: Ξεκινά διαδικασία καταγραφής ζημιών σε παραγωγούς

Καλύτερη ήταν η κατάσταση χθες στο Δ. Αλμυρού, μετά τη προχθεσινή ωστόσο τραγωδία με την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, μιας γυναίκας που κάηκε μέσα στο τροχόσπιτό της στο Χοροστάσι Αλμυρού. Την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, περιέγραψε χθες το πρωί στο Ράδιο Ένα και τον Ηλία Κουτσερή, ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος
«Θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 2-3 μέρες για τις αναζωπυρώσεις. Είμαστε σε αναμονή και ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου» σημείωσε πάντως ο κ. Χατζηκυριάκος.
Για τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά σημείωσε παράλληλα ότι ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία καταγραφής: «Να εκφράσω τη λύπη μου για την απώλεια της ζωής της συνδημότισσάς μας. Έχουμε μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή και σε κάποιες κτηνοτροφικές μονάδες, και κάποια σπίτι. Επίσης έχουμε ζημιές σε αγροτικό εξοπλισμό. Έχει συσταθεί ήδη επιτροπή στον δήμο και στείλαμε αίτημα έκτακτης ανάγκης για να κηρυχθούν οι περιοχές που επλήγησαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ήδη καταγράφουμε και καλώ τους κτηνοτρόφους που έχουν πάθει ζημιές να έρθουν και να μας δηλώσουν τι έχουν πάθει, αν χρειάζονται νερό ή/και ζωοτροφές και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, ασχέτως αρμοδιότητας, να ενημερώσουμε τι ανάγκες έχουμε. Για τους αγρότες έχουμε το χρονικό διάστημα να καταγράψουμε τις ζημιές, αν και από τώρα μπορούν να το κάνουν. Σε όσα ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα θα μεταβιβάσει στους αρμόδιους τα αιτήματα των πολιτών μας. Παρά το ότι είμαστε ακόμη σε κατάσταση πυρκαγιάς, και τώρα μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία».
Παράλληλα ο δήμαρχος Αλμυρού επισημαίνει την ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. «Κινδύνευσαν και επιχειρήσεις και κυρίως η ΣΟΒΕΛ, και σε εκείνη την περιοχή είχαμε εκκένωση. Ήδη η ΔΕΗ καταγράφει τις ζημιές, που είναι μεγάλες στο δίκτυο. Είναι αρκετές και ελπίζουμε να αποκατασταθούν γρήγορα. Είναι καλοκαίρι και οι αγρότες χρειάζονται το νερό για τις καλλιέργειές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μήνυμα Χατζηκυριάκου
Σε γραπτό μήνυμά του, στο μεταξύ, ο κ. Χατζηκυριάκος, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε σε επιφυλακή και για τις επόμενες ημέρες λόγω ενδεχόμενων αναζοπυρώσεων». Ο Δήμαρχος στην ανακοίνωσή του ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς και υπερβάλλαν τον εαυτό τους ώστε να κερδίσουν τις μάχες με τις φλόγες.
Τέλος, επισημαίνει ότι συμμετείχε και εκείνος στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και ζητά από τους πολίτες να είναι όλοι προσεκτικοί και να μην αψηφούν τις ακραίες θερμοκρασίες

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.