Αναβαθμίζει το Γηροκομείο Καναλίων η νέα Διοίκηση

Την αναβάθμιση του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων, που φιλοξενεί 39 ηλικιωμένους από την περιοχή και το Βόλο, ξεκίνησε η νέα Διοίκηση που έχει μερικούς μήνες ζωής. Μεθαύριο Σάββατο, στις 11.30 το πρωί, θα γίνουν τα εγκαίνια του αύλειου χώρου και της βιβλιοθήκης του Γηροκομείου, που έγινε με δωρεά του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά και τα φιλοξενεί την προτομή του μακαριστού Αθανάσιου Γκαβαρδίνα, που δημιούργησε το ίδρυμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος Δαμασκηνός Κιαμέτης, παρουσίασε τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου Φίλων του Γηροκομείου Καναλίων, που ήδη με χορηγίες βιομηχανιών της περιοχής προμηθεύτηκε 80 καθίσματα και οκτώ τραπέζια, αξίας 3800 €, για την τραπεζαρία του ιδρύματος. Όσον αφορά στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου δεν δέχονται επισκεπτήρια έχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και η επαφή με τους συγγενείς τους γίνεται μέσω του διαδικτύου.

Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Γηροκομείου είναι ο Απόστολος Κρεμαστάς, γενικός γραμματέας ο Ιωάννης Δασκαλόπουλος, αντιπρόεδρος Ανδρομάχη Ροϊλού. Ταμίας Βασίλης Καραλής και μέλος Βασιλική Τέα.
Σύλλογος αποτελείται από 25 ιδρυτικά μέλη, ενώ για την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο Σπίτι Γαλήνης του Ι.Ν. Αναλήψεως Βόλου, έχει προγραμματιστεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, ώστε να μπουν και νένα μέλη που θα βοηθήσουν στην όλη προσπάθεια.

Ο πρόεδρος του κοινωφελούς Συλλόγου Απόστολος Κρεμαστάς, τόνισε ότι το Δ.Σ. έχει τρέξει τις διαδικασίες και ο Σύλλογος έχει νομική υπόσταση και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο έργο του παρά τα προβλήματα που έφερε η πανδημία.

Ο διευθυντής του Ιδρύματος Ιωάννης Μόσχος τόνισε ότι στο Γηροκομείο Καναλίων φιλοξενούνται 39 ηλικιωμένοι κυρίως από την περιοχή και από το Βόλο και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας τους, με απαγόρευση επισκεπτηρίου από τον περασμένο Μάρτιο και εβδομαδιαίες λήψεις δειγμάτων ια το προσωπικό.
Οι ηλικιωμένου κάνουν θερμομέτρηση και τεστ κορωνοϊού από τους γιατρούς του ιδρύματος, η επικοινωνία με τους συγγενείς τους γίνεται μέσω διαδικτύου, ενώ η ψυχολόγος του Γηροκομείου βλέπει ατομικά τους ηλικιωμένους.

Τέλος τονίστηκε ότι στόχος της Διοίκησης είναι να προχωρήσει σε ανακαίνιση του συνόλου των εγκαταστάσεων, όπως και να ξεκινήσει τη διαδικασία επέκτασης της οικοδομικής άδειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.