«To Πήλιον» δίνει νέες γεύσεις και χρώματα στον κόσμο των ζυμαρικών

Pasta Pelion

To Πήλιο κλέβει το ενδιαφέρον και με τις τοποθεσίες αλλά και με τις γεύσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του, αλλά δεν σταματά να εξελίσσεται πάντα προς το καλύτερο, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Κάπως έτσι κινήθηκε και ο Κωνσταντίνος Καμονάχος, και μετά την πορεία του στον χώρο του Αθλητισμού και συγκεκριμένα της τοξοβολίας, στόχευσε και πέτυχε το κέντρο με το brand ζυμαρικών «To Πήλιον», που από το 2015 από την Πορταριά διαθέτει σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό, περισσότερους από 150 κωδικούς ζυμαρικών, με παραδοσιακές βάσεις αλλά και πιο σύγχρονες και εξελιγμένες γεύσεις!

Ο Κωνσταντίνος δεν δίστασε να βρεθεί μάλιστα και στην Ιταλία, προκειμένου να εντρυφήσει ακόμη περισσότερο στον κόσμο των ζυμαρικών, να προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό και από εκεί και πέρα να σχεδιάσει και να προτείνει στην αγορά ξεχωριστά χειροποίητα προϊόντα που βασίζονται στην ελληνική παράδοση.

Για τουλάχιστον έξι μήνες, σχεδίασε, πειραματίστηκε, δοκίμασε και γεύτηκε και ο ίδιος και κοντινά του πρόσωπα, προτού τοποθετήσει τα χειροποίητα ζυμαρικά στο κατάστημά του «Πήλιον» στην Πορταριά, για να κλέψει από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις.

Φρέσκα, ποιοτικά και με πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς

Τα ζυμαρικά που θα βρει κανείς στο «Πήλιον» είναι στο σύνολό τους φρέσκα, με περισσότερους από 150 κωδικούς να διατίθενται στην αγορά. Κλασικά ζυμαρικά σε πολλές γεύσεις αλλά και vegan προτάσεις σε ποικιλία σε περίπου 50 διαφορετικούς κωδικούς, είναι άμεσα διαθέσιμα, ενώ δεν λείπουν και οι ειδικές παραγγελίες κατόπιν συνεννόησης.

Τα υλικά στην πλειονότητά τους προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς, με τον Κωνσταντίνο Καμονάχο να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα των πρώτων υλών, για να πετυχαίνει τον καλύτερο συνδυασμό στο τελικό αποτέλεσμα, όσον αφορά την υφή και τη γεύση. Το φρέσκο γάλα και τα φρέσκα αυγά συνδυάζονται αρμονικά με το καλύτερο σιμιγδάλι, που αποτελεί τη βάση για τα χειροποίητα ζυμαρικά.

Χυλοπίτες κλασικές αλλά και σγουρές, χυλοπιτάκι, τραχανάς τόσο παραδοσιακός όσο και σιμιγδαλένιος, στριφτάρια, λαζάνια, ταλιατέλες, κουσκουσάκι και κοχυλάκι είναι κάποια από τα είδη που παράγονται, σε πάμπολλους συνδυασμούς γεύσεων με λαχανικά και όχι μόνο.

Φέτα, ντομάτα, σπανάκι, βασιλικός, μανιτάρια, σκόρδο, παντζάρι, παρμεζάνα, μελάνι σουπιάς, κρασί, μπούκοβο, πιπεριά Φλωρίνης, κρόκος Κοζάνης και καρότο έρχονται να εμπλουτίσουν τη γεύση των φρέσκων ζυμαρικών σε πολλούς συνδυασμούς και μεταξύ τους, δίνοντας συγχρόνως ξεχωριστό χρώμα σε όλες τις συνταγές.

Στο «Πήλιον» άλλωστε δεν λείπουν και κάποιες ιδιαίτερες προτάσεις, όπως τα ζυμαρικά με τσουκνίδα ή και γαϊδουράγκαθο, που παράγονται σε συγκεκριμένες ποσότητες, με τις vegan προτάσεις να βρίσκουν ανταπόκριση παράλληλα σε αρκετούς από τους προμηθευόμενους.

Όλα άλλωστε βασίζονται σε παλιές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, δεν περιέχουν συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες και έτσι το «Πήλιον» προσφέρει καθημερινά ζυμαρικά υψηλής ποιότητας που παράγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και ακολουθούν συγκεκριμένα πρότυπα πιστοποίησης.

Οι βραβεύσεις που δικαίωσαν περισσότερο την προσπάθεια

Αναγνώριση των κόπων και των προσπαθειών του Κωνσταντίνου Καμονάχου αποτέλεσαν και τα βραβεία που απέσπασε σε διεθνείς διαγωνισμούς για ζυμαρικά που παράγει.

Τα περίφημα τουριτέλια όπως τα έχει ονομάσει, που είναι ζυμαρικά σε σχήμα κοχυλιού, διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό Mediterranean Taste Awards που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, αποσπώντας την κορυφαία, πλατινένια διάκριση, με τη διαδικασία να περιλαμβάνει τυφλή γευσιγνωσία από Έλληνες και ξένους κριτές.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος έλαβε πανελλήνια διάκριση ως βιοτέχνης, για το σύνολο των προϊόντων που παράγει και μεταφράζεται σε βραβείο «χρυσής γεύσης», στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διοργάνωσαν τα Best Greek Food Awards.

Που θα βρείτε ζυμαρικά «Το Πήλιον»

Με γνώμονα την αγάπη για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και την προώθηση ζυμαρικών υψηλής ποιότητας, η εταιρεία επεκτείνει δυναμικά το δίκτυο διανομής των προϊόντων της, κερδίζοντας καθημερινά νέους πιστούς πελάτες.

Το εργαστήριο των ζυμαρικών βρίσκεται στην Πορταριά αλλά διατίθενται μόνο σε χονδρική πώληση. Πωλούνται σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου και σε διάφορα deli στο Πήλιο και στον Βόλο. Στην Αθήνα αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σκόπελο, Αλόννησο, Χαλκίδα, Κομοτηνή…) θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και deli, ενώ διατίθενται και σε κάποια καταστήματα του εξωτερικού (Βέλγιο, Γερμανία, Φιλανδία, Αυστραλία και Αγγλία, με στόχο την διεύρυνση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων.).

Άλλωστε οι γεύσεις του «Πήλιον» προσφέρονται σε πολλά εστιατόρια σε Βόλο και Πήλιο καθώς διατηρεί συνεργασίες με μεγάλο αριθμό καταστημάτων εστίασης.

 

Πορταριά, Μαγνησία

κ.6944 264 516

 

www.pastapelion.gr

[email protected] •  [email protected]

 

facebook – instagram

Pasta Pelion

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.