Αντίθετη η ΔΑΣ ΟΤΑ με τους αναπτυξιακούς οργανισμούς στους Δήμους

Η πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού να παρατείνει τις ολιγόμηνες συμβάσεις μίσθωσης έργου 26 εργαζομένων μέσω του «Αναπτυξιακού Οργανισμού» και η αντίθεση του πρώην Δημάρχου Αλμυρού για την παράταση έφεραν για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο το αμαρτωλό καθεστώς των διαβόητων «Αναπτυξιακών Οργανισμών» στους Δήμους. Και η πρώην και η νυν Δημοτική Αρχή συμφωνούν μέχρι κεραίας με τους συγκεκριμένους Οργανισμούς, όπως οι ίδιοι οι εκπρόσωποι τους περηφανεύονται, αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά «συμβάσεις μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου» που υπογράφτηκαν μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Αμφικτυονίες Α.Ε» στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αλμυρού (πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της 29/3/2024). Πρόκειται για ειδικότητες Διοικητικού-Λογιστικού-Οικονομικού, Μηχανικών. Πληροφορικής, Γεωπόνων-Δασοπονίας, που προβλέπεται να βοηθούν επικουρικά τις Δημοτικές υπηρεσίες στην διοικητική υποστήριξη και οικονομική διαχείριση διαφόρων έργων στον Δήμο Αλμυρού: αποκαταστάσεις οδοποιίας και υποδομών λόγω φυσικών καταστροφών, εκσυγχρονισμός ΚΕΠ, ενίσχυση ενεργειακής απόδοσης κτιρίων, «ψηφιακός μετασχηματισμός» του Δήμου, κτλ.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας εκφράζει για μια ακόμα φορά την απόλυτη αντίθεση της με την ύπαρξη και λειτουργία των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» στους Δήμους. Αποτελούν το μοχλό για την παραπέρα υπονόμευση και ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών υπηρεσιών. Θέλουν εργαζόμενους ομήρους παραβιάζοντας το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπονομεύουν τα δικαιώματα και των ίδιων των μόνιμων εργαζομένων στις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων, αφήνοντας ανοιχτή την κερκόπορτα για την μελλοντική παράδοση τους στους ιδιώτες. Καλλιεργούν γόνιμο έδαφος για κάθε είδους οικονομικές ατασθαλίες και ρεμούλες, μεταφέροντας όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.

Με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων που για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο σπρώχνονται στο να υπογράφουν τέτοιες άθλιες συμβάσεις, η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας απαιτεί την πλήρη στελέχωση των Τεχνικών και Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν έγκαιρα και ολοκληρωμένα όλα τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας, να λειτουργήσουν με επάρκεια οι υποδομές των Δήμων που εξυπηρετούν καθημερινά τον λαό (σχολεία, ΚΕΠ, πλατείες, κτλ), αναφέρει σε ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.