Αρναούτογλου: Δεν αποκλείεται χιονόπτωση στο Πήλιο

Την αλλαγή του καιρού μετά την ηλιοφάνεια της Πέμπτης και της Παρασκευής ανέλυσε ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνοντας ότι το Σαββατοκύριακο αναμένεται αρκετή συννεφιά για πολλές περιοχές της χώρας, η οποία θα καταφέρει να δώσει και κάποια φαινόμενα (βροχή αλλά και χιόνι) από αργά το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή το πρωί.

Όπως εξήγησε ο έμπειρος προγνώστης καιρού το Σάββατο το πρωί θα είναι ιδιαίτερα καλό αλλά στα Επτάνησα θα έχουν ήδη περισσότερη συννεφιά που θα αρχίσει να απλώνεται προς τα ανατολικά. Ειδικά, δε, μετά το μεσημέρι η συννεφιά θα είναι πιο πυκνή και στην Αττική ενώ δεν αποκλείεται στο Πήλιο να το γυρίσει και σε χιονόπτωση.

Το πρωί της Κυριακής αναμένεται αλλαγή του καιρού από τη δυτική Μακεδονία και στα πιο νότια τμήματά της, σε όλη τη Στερεά μέχρι και τις δυτικές Κυκλάδες με αρκετές βροχές ενώ, όπως σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου «δεν αποκλείεται πάνω από τα 900 μέτρα ίσως να το γυρίσει σε πυκνή χιονόπτωση για λίγο».

«Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα πολύ δυτικά τμήματα και στη βόρεια Κρήτη» πρόσθεσε ο Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος εκτίμησε με βάση τα προγνωστικά μοντέλα ότι προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, 16-17 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.