Αρνητικός ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου στον πλωτό σταθμό LNG στον Παγασητικό

Τις αντιρρήσεις του ως προς την αιτούμενη τροποποίηση της άδειας ΑΣΦΑ της εταιρείας «Mediterranean Gas A.E.» σχετικά με την αλλαγή θέσης του πλωτού τερματικού σταθμού φυσικού αερίου ( FSRU) εντός του Παγασητικού Κόλπου & Αίτημα ανάκλησης της άδειας ΑΣΦΑ που χορηγήθηκε στην ανωτέρω εταιρεία με την υπ’ αριθμ. 138/2022 Απόφαση της ΡΑΕ, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου, το οποίος συνεδρίασε στις 29 Μαρτίου 2023.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα επί του θέματος όπως αναλυτικά καταγράφεται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης και πρότεινε να ταυτιστεί ο Δήμος μας με τις απόψεις των υπολοίπων Δήμων. Υπέρ της πρότασης του δημάρχου ψήφισαν ολοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη το από 23/03/2023 έγγραφο της Πρωτοβουλίας Πολιτών προς τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, το από 17/03/2023 υπόμνημα της Πρωτοβουλίας Πολιτών προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τις διάφορες τοποθετήσεις, την πρόταση του Δημάρχου, τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει τις αντιρρήσεις ως προς την αιτούμενη τροποποίηση της άδειας ΑΣΦΑ της εταιρείας «Mediterranean Gas A.E.» σχετικά με την αλλαγή θέσης του πλωτού τερματικού σταθμού φυσικού αερίου ( FSRU) εντός του Παγασητικού Κόλπου και αιτείται την ανάκληση της άδειας ΑΣΦΑ που χορηγήθηκε στην ανωτέρω εταιρεία με την υπ΄αριθμ. 138/2022 Απόφαση της ΡΑΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.