Δέσμευση ανακατασκευής του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς

Δόθηκε στον Βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο

Μετά από παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, δόθηκε η δέσμευση ότι το αμέσως επόμενο δεκαήμερο θα εγκριθεί η χρηματοδότηση της ανακατασκευής του αύλειου χώρου του Ενιαίου Δημοτικού Σχολείου της Δ.Ε. Ζαγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, ο αύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς υπέστη σοβαρή καθίζηση, από την θεομηνία που έπληξε την περιοχή τον Ιανουάριο του 2018. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται σε κάθε έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα ρωγμές, λακούβες και ανασηκωμένες πλάκες σε πολλά σημεία της αυλής να καθιστούν αδύνατο τον προαυλισμό των μαθητών, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Την ανάγκη της ανακατασκευής του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς μετέφερε προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος αφού απέσπασε την δέσμευση έγκρισης του απαιτούμενου κονδυλίου, ύψους 33.400 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών, μέσω του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού της χώρας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον υπουργό και τα στελέχη του υπουργείου για την ανταπόκρισή τους στο αίτημα του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου.