Διδακτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στους Μύλους Λούλη Α.Ε.

Την εταιρία Μύλοι Λούλη  επισκέφθηκαν την Τετάρτη 13 Μαρτίου οι μαθητές της Γ’ Τάξης του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του  1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού. Η διδακτική επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος «Αυτοματισμοί Προγραμματιζόμενης Λογικής» και στόχος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τη δομή και λειτουργία των προγραμματιζόμενων λογικών ελεγκτών (PLC) σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον αλλά και να ενθαρρυνθούν ώστε να εξετάσουν μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές στον συγκεκριμένο τομέα.

Τους μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε ο υπεύθυνος της εταιρίας, ηλεκτρολόγος μηχανικός, κ. Ιωάννης Μπόνος.

Αρχικά, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το σχολείο, οι μαθητές επισκέφτηκαν τον χώρο παρουσιάσεων όπου παρακολούθησαν την προβολή μίας παρουσίασης για την ιστορία της εταιρίας η οποία κατέχει την 1η θέση στην ελληνική αλευροβιομηχανία σε αλέσεις, πωλήσεις και τεχνολογία. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η προβολή ενός λογισμικού καταγραφής σημαντικών πληροφοριών λειτουργίας των εγκαταστάσεων όπως η απεικόνιση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και της ισχύος. Έπειτα ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιομηχανικής μονάδας, γνώρισαν τα μηχανήματα των γραμμών παραγωγής και ιδιαίτερα την αίθουσα ελέγχου και ηλεκτρικών πινάκων όπου γίνεται ο έλεγχος των γραμμών παραγωγής με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ενημερώθηκαν για τα συστήματα αυτοματισμού προγραμματιζόμενης λογικής όπου εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς στην βιομηχανία, συμβάλλοντας σημαντικά στην αυτοματοποίηση και την αποτελεσματική λειτουργία των εγκαταστάσεών της.

Ακολούθησε το τμήμα μικροσυσκευασίας όπου συσκευάζονται με ασφάλεια όλα τα άλευρα σε πακέτα, τα οποία παλετοποιούνται με τη χρήση σύγχρονων ρομποτικών συστημάτων.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Στέφανος Ραυτόπουλος ΠΕ83 Ηλεκτρολόγος και Κατερίνα Μιχαλούδη ΠΕ83 Ηλεκτρολόγος.

Το σχολείο ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση και το προσωπικό της εταιρίας για τη φιλοξενία, τα κεράσματα και τα προϊόντα που προσέφεραν, τον κ. Ιωάννη Μπόνο για την ενδιαφέρουσα ξενάγηση και ενημέρωση, καθώς και τον Δήμο Αλμυρού για τη διάθεση του λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.