Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του βιολογικού Αλοννήσου

Με χθεσινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι (ΑΕΠΟ) του έργου «Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ)» του Δήμου Αλοννήσου, της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Την απόφαση υπογράφει ο αναπληρωτής προϊστάμενος της υπηρεσίας Κ. Παππάς, ο οποίος εγκρίνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους (Π.Ο.), η εφαρμογή και τήρηση των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ)» του Δήμου Αλοννήσου, της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αναλυτικότερα, περιγράφεται στην υποβληθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου του θέματος και αποτυπώνεται στα Σχέδια, την παρούσα Απόφαση.
Πρόκειται για έργο αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας αστικών λυμάτων του Δήμου Αλοννήσου, Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η Ε.Ε.Λ. πρόκειται να κατασκευαστεί σε θέση, που βρίσκεται Βόρεια των οικισμών Πατητήρι (1km) και Βότση (600 m), σε γήπεδο συνολικής έκτασης 10.202,76 m 2 και η πρόσβαση στο γήπεδο γίνεται μέσω αγροτικής ασφαλτοστρωμένης οδού προς Τσουκάλια-Βότση.
Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) έχει σχεδιαστεί για να δέχεται λύματα ισοδύναμου πληθυσμού 3.734 ατόμων (A’ φάση) και 5.170 κατοίκων (Β’ Φάση) και πιο συγκεκριμένα, για να οδηγούνται εκεί τα αστικά λύματα των οικισμών Πατητήρι και Βότση, με τελικό αποδέκτη διάθεσής τους, μετά την επεξεργασία τους, τη θαλάσσια περιοχή στον όρμο «Σπαρτίνες», που βρίσκεται ανατολικά του οικισμού Βότση.
Στην απόφαση αναφέρεται ότι. με την επιλεχθείσα μέθοδο επεξεργασίας και επειδή τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται σε θαλάσσιο αποδέκτη, όπου υπάρχουν σημαντικές ακτές κολύμβησης, θα πρέπει να πληρούν, συνδυαστικά, τα ποιοτικά όρια που προσδιορίζονται στη σχετική ΚΥΑ, στο Παράρτημα Ι της σχετικής ΚΥΑ και τις απαιτήσεις της Απόφασης Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, περί καθορισμού υδάτινου αποδέκτη, ώστε να εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η εξαιρετική ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.