Έκκληση Αγοραστού στην 5η ΥΠΕ για μεταφορά του Κέντρου Υγείας Σκιάθου

Έκκληση στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Σκιάθου στο νέο κτίριο, που έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που σήμερα στο Βόλο υπέγραψε τη σύμβαση ολοκλήρωσης του περιβάλλοντα χώρου και της περίφραξης, προϋπολογισμού 90.000 Ευρώ.
Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι κρίμα στο νέο κτίριο, που έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο να μην έχει μεταφερθεί ακόμη το Κέντρο Υγείας, προσθέτοντας ότι απομένει η επιχάλκωση ενός τοίχου στο σημείο που θα τοποθετηθεί το ακτινογραφικό μηχάνημα.
Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στην 5η ΥΠΕ να ολοκληρώσει τη μεταφορά στο νέο κτίριο, ώστε η νέα τουριστικής περίοδος να βρει τη Σκιάθο έτοιμη στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών, σε ένα νέο και σύγχρονο Κέντρο Υγείας.
Τέλος, ο Κ. Αγοραστός τόνισε ότι η περίφραξη αν και ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας, γίνεται τελικά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ το Κέντρο Υγείας στο νησί κόστισε συνολικά 2,5 εκ. Ευρώ.

Αποκαταστάσεις ζημιών
Ο περιφερειάρχης υπέγραψε επίσης τη σύμβαση με τον ανάδοχο για αποκαταστάσεις ζημιών στη Μαγνησία, από τη θεομηνία τον Μάιο του 2016, ύψους 800.000 Ευρώ.
Η εργολαβία περιλαμβάνει την κατασκευή τοιχίων στο δρόμο Χάνια – Κισσός, τις τάφρους στην Ανάβρα, ασφαλτόστρωση στο τμήμα Αγριά – Βόλος.
Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.