Στην κατάμεστη αίθουσα «Έργων Γεύσεις» έκοψαν την πίτα τους οι Σοφαδίτες της Μαγνησίας, σε μια εύθυμη, ζεστή ατμόσφαιρα, γεμάτη αρώματα από την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Την όμορφη γιορτή διοργάνωσε γι` αυτούς ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας που τους συγκεντρώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή για τον ετήσιο χορό τους.
Το πρόγραμμα άρχισε με τις ευχές από την Πρόεδρο Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα και το Δ.Σ. του Συλλόγου. Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στη συνέχεια τιμήθηκε από το σύλλογο η Σοφαδίτισσα πρωτοετής φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Βόλου, Αναστασία Ευ. Γκαντή, που συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις την υψηλότερη βαθμολογία από τους υποψήφιους του Δήμου Σοφάδων για την εισαγωγή της σε Σχολή του Βόλου.

Μαζί με το εκλεκτό φαγητό και το ποτό οι παρευρισκόμενοι χάρηκαν τους εξαίρετους καλλιτέχνες της μουσικής κομπανίας, Γιάννη και Φίλιππου Πυργιέλη, και Χρήστου Ντίνα, που τους διασκέδασαν με τη μουσική τους και τους συνόδεψαν στο χορό, ενώ το τραγούδι της Λίλιας Τσιπτσέ-Μούτσελου, μέλους του Δ.Σ. και δασκάλας του Χορευτικού προκάλεσε ενθουσιασμό. Εντύπωση έκανε η εμφάνιση μελών του Χορευτικού Τμήματος του συλλόγου, που απέδωσαν τρεις παραδοσιακούς χορούς των Σοφάδων, ιδιαίτερα όταν, αυθόρμητα, μπήκε στο χορό η νεαρή φοιτήτρια που είχε βραβευθεί. Το παραδοσιακό τραγούδι που –ύστερα από το επίμονο αίτημα κάποιων- απέδωσε η πρόεδρος a cappella ξύπνησε μνήμες από μια άλλη εποχή.

Σαν από ευτυχή συγκυρία, τυχερή της χρονιάς που κέρδισε το φλουρί αναδείχθηκε η νεαρή φοιτήτρια Αναστασία Ευ. Γκαντή που λίγο πριν είχε τιμηθεί από το σύλλογο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, εκ μέρους του Δήμου Βόλου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Μουσείων, κ. Έλενα Αντωνοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, κ. Ευθύμιος Τζούνης και ο Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α/Βάθμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής, και εκ μέρους του Δήμου Σοφάδων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Κατσαντώνης, αλλά και η σύζυγος του Δημάρχου Σοφάδων, Ασπασία Βασιλείου-Κατσή. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι του Ομίλου Ερευνών Πηλίου και του Ελληνορωσικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Ν. Μαγνησίας. Γραπτό χαιρετισμό απέστειλαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων, κ. Κατερίνα Σταθοπούλου. Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας τους ευχαριστεί όλους θερμά.

Ευχαριστεί επίσης από καρδιάς τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και τους χορηγούς που με την προσφορά τους ενίσχυσαν τη λαχειοφόρο, και εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά, με υγεία, ειρήνη και χαμόγελα.































