Ενωτική Κίνηση Αλμυρού: Να μη συγχωνευτεί το Υποθηκοφυλακείο

Σε αντίδραση καλεί τη Δημοτική Αρχή, τους δημότες και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, η Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού, που αναφέρει ότι αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός συγχώνευσης των Υποθηκοφυλακείων, στα πλαίσια προώθησης των μνημονιακών πολιτικών, υποβαθμίζεται περαιτέρω η περιοχή του Αλμυρού και ταυτόχρονα μπαίνει επιτακτικά το θέμα της εξυπηρέτησης των δημοτών και των επαγγελματιών του Δήμου, της ταλαιπωρίας και του επιπλέον κόστους που αυτή θα συνεπάγεται.
Όπως αναφέρει η παράταξη απορία προκαλεί και η στάση της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού η οποία παραμένει σιωπηρή, ενώ όφειλε να γνωρίζει το θέμα και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Παρασκευής 1/7/2016, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την ανεπάρκεια της.

Η παράταξη καλεί τους δημότες, τη Δημοτική Αρχή, τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, τις τοπικές κοινότητες, τους Συλλόγους και φορείς της περιοχής «σε μία συντονισμένη αντίδραση για να βάλουμε φραγμό στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας, διεκδικώντας να παραμείνει το Υποθηκοφυλακείο του Αλμυρού στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού».

Η παράταξη αναφέρει ότι, μετά από έντονα παράπονα πολλών δημοτών, έθεσε ζήτημα για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα αδέσποτα ζώα και την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς δημοτικής αρχής.

«Η Δημοτική Αρχή προσπαθώντας να συγκαλύψει την ανεπάρκεια της παρέπεμψε το θέμα για να απαντήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς όμως για αυτή με την απραξία του κατάφερε το ακατόρθωτο. Εθελοντικές οργανώσεις και σύλλογοι που μπορούν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όταν μια στοιχειωδώς δραστήρια Δημοτική Αρχή βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μηνύουν τον Δήμο Αλμυρού για πλήρη απραξία και παράβαση καθήκοντος», αναφέρουν οι Νίκος Τσανής και Δημήτρης Τσούτσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.