Επερωτήσεις της ΛΑΣ Θεσσαλίας για το Νότιο Πήλιο

Δύο επερωτήσεις κατέθεσε η ΛΑΣ Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αντιπλημμυρική προστασία του κάμπου της Πάλτσης και για την κατασκευή περιφερειακού δρόμου στο Μετόχι.

Όπως αναφέρουν, Ο κάμπος της Πάλτσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, πλημμυρίζει επανειλημμένα από τις βροχοπτώσεις, από τα δυο ρέματα που τον διασχίζουν, λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας, αφού τα ρέματα δεν είναι καθαρισμένα και διευθετημένα.
Ως συνέπεια των πλημμυρών, είναι οι σοβαρές ζημιές σε λαϊκές περιουσίες, η αποκατάσταση των οποίων επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες του θέρετρου αυτού της Αργαλαστής.

Εδώ και δυο χρόνια η αρμοδιότητα του καθαρισμού των ρεμάτων, πέρασε με απόφαση της κυβέρνησης στις περιφέρειες, αλλά αυτό το απαράδεκτο σκηνικό με την πλημμύρα και τις καταστροφές στην Πάλτση επαναλήφθηκε και πρόσφατα, λόγω της συνέχισης της ίδιας πολιτικής που αφήνει ολόκληρες περιοχές απροστάτευτες από πλημμύρες.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επερωτάμε την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, γιατί δεν έχουν καθαρισθεί τα ρέματα στην Πάλτση του Δήμου Νοτίου Πηλίου και τι προτίθεται να κάνει άμεσα για τον καθαρισμό, την οριοθέτησή τους και την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να πάψουν να πλημμυρίζουν και να προκαλούν επανειλημμένα καταστροφές.

Επίσης αναφέρουν ότι για πολλές δεκαετίες ταλανίζει τους κατοίκους και τους τουρίστες του Νοτίου Πηλίου, ο επαρχιακός δρόμος Μετοχίου-Λαύκου λόγω των στενών που διέρχεται μέσο από τον οικισμό Μετόχι.
Ενώ είχε αποφασισθεί επί Νομαρχίας Μαγνησίας, η κατασκευή περιφερειακού δρόμου, αυτός δεν προχώρησε, με την δικαιολογία ότι ορισμένοι κάτοικοι τότε είχαν προσφύγει δικαστικά στο ΣτΕ κατά της κατασκευής του. Το ΣτΕ τον Ιανουάριο του 2013 εξέδωσε απόφαση απορριπτική για την προσφυγή της ομάδας κατοίκων, ανάβοντας ουσιαστικά το «πράσινο» φως για την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου του Μετοχίου.
Όμως από τότε δεν υπήρξε καμία εξέλιξη, από την πλευρά της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται πολλοί οδηγοί, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, ρωτάμε την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας για το αν σκοπεύει να προχωρήσεις στην κατασκευή του περιφερειακού δρόμου στο Μετόχι του Νοτίου Πηλίου, με την επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης, προκειμένου να ανακουφίσει κυκλοφοριακά τους κατοίκους και επισκέπτες του Νοτίου Πηλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.