Επιχορήγηση 75.000 ευρώ στον Δήμου Αλοννήσου για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους της μονάδας αφαλάτωσης

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο αίτημα του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου,  που υπέβαλε στις 2 Αυγούστου 2022, για έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου προκειμένου να καλύψει την αύξηση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης, που λειτουργεί στην Αλόννησο και καλύπτει το 90% των αναγκών υδροδότησης του νησιού, ενώ το υπόλοιπο 10% καλύπτεται από γεωτρήσεις.

Η επιχορήγηση αυτή απέτρεψε την αύξηση του τιμολογίου ύδρευσης που θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει ο Δήμος μας και να επιβαρυνθεί περαιτέρω ο καταναλωτής στο οικιακό και στο επαγγελματικό τιμολόγιο.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου ευχαριστεί , όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την έκτακτη χρηματοδότηση, καθώς επίσης και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για την υποστήριξη του αιτήματός μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.