Φυλάκιση σε 64χρονο για έκρηξη φιάλης στο σπίτι του στη Μηλίνα

Τον Ιούλιο του 2016 στον οικισμό Κουκουλέικα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε άλλα πέντε γειτονικά σπίτια

Σε φυλάκιση τριών μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, έναν 64χρονο που έκρινε ένοχο για έκρηξη εξ αμελείας, καθώς ενώ κοιμόταν στον πρώτο όροφο του σπιτιού του, στον οικισμό Κουκουλέικα Μηλίνας, ξέσπασε φωτιά και εξερράγη φιάλη προπανίου στις 23 Ιουλίου 2016, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το σπίτι του και να προκληθούν ζημιές σε άλλα πέντε γειτονικά σπίτια.
Το ατύχημα είχε γίνει στις 4 τα ξημερώματα στις 23/7/2016 και στον 64χρονο σήμερα ιδιοκτήτη το Δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης ο κατηγορούμενος δεν είχε δόλο να προκαλέσει την έκρηξη, αλλά ήταν ατύχημα, ευτυχώς δεν εξερράγησαν και άλλες φιάλες που βρέθηκαν στο χώρο ενώ το σπίτι έπαθε ανεπανόρθωτες ζημιές, όπως και πέντε γειτονικά σπίτια, από την έκρηξη που συντάραξε τον οικισμό. Επίσης ανέφερε ότι κανένας από τους γείτονες τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές δεν αξίωσε αποζημίωση.
Το ωστικό κύμα της έκρηξης είχε εκσφενδονίσει τον 58χρονο τότε 10 μέτρα μακριά από το σημείο που κοιμόταν, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα 80% στο σώμα του, νοσηλεύτηκε για δύο μήνες στη ΜΕΘ, ενώ και σήμερα αντιμετωπίζει μειωμένη μυϊκή δύναμη και αναπνευστικά προβλήματα, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.