Αντιμέτωπο με πόλεμο από το πολιτικό κατεστημένο, με διασπορά «ψευδών και βρώμικων ειδήσεων» από συγκεκριμένα μέσα βρίσκεται το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», το οποίο στοχεύει να αντιπαρατεθεί σε ένα πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή «κατάντια» τα τελευταία 52 χρόνια.
Ο Γιώργος Δρόσος, αγρότης από την περιοχή των Φαρσάλων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και τόνισε ότι το κίνημα δηλώνει «πανέτοιμο» ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών.
Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα του πρωτογενούς τομέα, το οποίο είπε ότι αναπτύχθηκε σε τρεις μήνες από μια μεγάλη ομάδα, είναι σχεδόν έτοιμο, νομικά κατοχυρωμένο και θα έχει «σχεδόν μηδενικό κόστος» για τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσω ανακατανομής επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων.
Αναφερόμενος στον «πόλεμο» και τις προκλήσεις που δέχεται το νεοϊδρυθέν κόμμα, ο κ. Δρόσος ανέφερε ότι το κίνημα πιστεύει ότι δέχεται καθημερινά «πόλεμο» από το πολιτικό κατεστημένο, με διασπορά «ψευδών και βρώμικων ειδήσεων» από συγκεκριμένα μέσα.
Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου εκτίμησε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει αυτόν τον πόλεμο και όσο περισσότερο το κίνημα πολεμιέται με χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη», τόσο περισσότερο συσπειρώνεται γύρω του.
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» στοχεύει να αντιπαρατεθεί σε ένα πολιτικό σύστημα που, κατά την άποψη του κ. Δρόσου, οδήγησε τη χώρα στη σημερινή «κατάντια» τα τελευταία 52 χρόνια.
Μετά τη συνάντηση στον Βόλο μελών και φίλων του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», σήμερα στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Magnes στον Βόλο, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου Μαρίας Ιωαννίδου, που κατάγεται από τη Ζαγορά, θα ακολουθήσει την Τετάρτη η επίσκεψη της Μαρίας Καρυστιανού στη Λάρισα.
Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο, προβλέπονται συναντήσεις με τον δήμαρχο Λάρισας Θ. Μαμάκο (αναμένεται επιβεβαίωση), τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα (για ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα της Περιφέρειας) και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Χρ. Γιακουβή με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συνάντηση στις 7:30 μ.μ. στα γραφεία της Περιφέρειας με μέλη και φίλους από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.
Χαρακτήρας του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Ο κ. Δρόσος τόνισε ότι η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» είναι ένα «ανοιχτό κίνημα» που καλωσορίζει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως προηγούμενης πολιτικής προέλευσης, με την «κόκκινη γραμμή» ότι αποκλείονται όσοι προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής.
Στόχος είναι η ευθυγράμμιση και ο κοινός βηματισμός των μελών, με μοναδικό και ιερό σκοπό τη «σωτηρία της χώρας» και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, ο οποίος υποφέρει από την οικονομική κατάσταση και την ατιμωρησία, τόνισε.
Το μέλος του Ποιλιτικού Συμβουλίου διευκρίνισε ότι δεν είναι «αρχηγικό κίνημα», αλλά ενωτικό, όπου ο καθένας καλείται να προσφέρει όπου μπορεί να είναι χρήσιμος.
Οργανωτική ετοιμότητα και προγράμματα
Το κίνημα δηλώνει «πανέτοιμο» ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών. Ο κ. Δρόσος είναι υπεύθυνος για τον πρωτογενή τομέα και έχει αναλάβει την ανάπτυξη σχετικού προγράμματος.
Το πρόγραμμα του πρωτογενούς τομέα, το οποίο αναπτύχθηκε σε τρεις μήνες από μια μεγάλη ομάδα, είναι σχεδόν έτοιμο, νομικά κατοχυρωμένο και θα έχει «σχεδόν μηδενικό κόστος» για τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσω ανακατανομής επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων. Υποστηρίζεται ότι μπορεί να δώσει λύσεις ακόμα και στο θέμα των καρτέλ, ανέφερε ο υπεύθυνος του προγράμματος.
Ο κ. Δρόσος τόνισε ότι τα εννέα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν αναλάβει 2-3 από τους συνολικά 21 τομείς (π.χ., τουρισμός, παιδεία, νεολαία), με όλα τα προγράμματα να είναι άμεσα εφαρμόσιμα και χαμηλού κόστους.
Ο ίδιος αναγνώρισε πιθανές μικροπαραλείψεις στην πορεία, οι οποίες όμως εντοπίζονται και καλύπτονται άμεσα.






























