Η επιτροπή αγώνα επισιτισμού – ξενοδοχοϋπαλλήλων για την Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά εξέδωσε η επιτροπή αγώνα επισιτισμού – ξενοδοχοϋπαλλήλων για την Πρωτομαγιά και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Τρίτης στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
Όπως αναφέρει η 1η Μάη είναι απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων, ενώ ο φετινός εορτασμός της πρωτομαγιάς δένεται αναπόσπαστα με την πάλη μας απέναντι στις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος.

Η ένταση της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου τόσο στο εσωτερικό της χώρας με τα 88 προ απαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και τα μνημόνια διαρκείας όσο και στο εξωτερικό με την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οδηγούν σε πολέμους απαιτούν άμεσα απάντηση από το λαό και η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για το λαό, με απρόβλεπτες συνέπειες, αναφέρει η επιτροπή αγώνα.

Αφού η επιτροπή αγώνα κατηγορεί την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού, γι τις μειώσεις μισθών και την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης στα ξενοδοχεία, τονίζει ότι το εργοδοτικό σωματείο του νομού έβγαλε ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει τη νέα κλαδική και πανηγυρίζει για την υπογραφή της, ενώ είναι άφαντο από τους χώρους δουλειάς και μακριά από τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Η μόνη απάντηση των εργαζόμενων του κλάδου είναι η συμμετοχή τους στο σωματείο, η οργάνωση τους, η αλλαγή των συσχετισμών για να δουν μια άσπρη μέρα. Κάθε χώρος δουλειάς, να γίνει ένα οχυρό ώστε να μην μπορεί να περάσει καμία αντιλαϊκή πολιτική, τονίζει η επιτροπή αγώνα που διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων, καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων, κατάργηση των ατομικών συμβάσεων, μισθούς 900 € μικτά στα ξενοδοχεία και 860 € στον επισιτισμό και στα ζαχαρώδη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.