Η μερική άρση μέτρων στη Γερμανία έφερε …αύξηση των κρουσμάτων

Όπως τόνισε στο «Ράδιο ΕΝΑ» ο δημοσιογράφος της DW, Γιάννης Παπαδημητρίου

Για μία δύσκολη κατάσταση λόγω κορωνοϊού που επικρατεί και στη Γερμανία έκανε λόγο ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle Γιάννης Παπαδημητρίου, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102.5» και στον Ηλία Κουτσερή, καθώς έγινε μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο τα κρούσματα …αυξήθηκαν.
«Αυτή τη στιγμή είμαστε στις 150 χιλιάδες κρούσματα και με 5.300 θύματα. Στα κρούσματα περιλαμβάνονται και αυτοί που νόσησαν αλλά έχουν αποθεραπευθεί και φτάνει τις 97.300, αριθμός μεγαλύτερος από τα ενεργά κρούσματα. Έτσι ελήφθη η απόφαση να χαλαρώσουν κάποια περιοριστικά μέτρα και ν’ ανοίξουν κάποια καταστήματα, ενώ σχεδιάζεται και η επανέναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος» σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι καταγράφονται 2800 νέα κρούσματα, ενώ την τελευταία ημέρα πριν την απόφαση για χαλάρωση είχαν καταγραφεί 1700.

Απόφαση στις 6 Μαΐου

«Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει χαλαρώσει υπερβολικά το σύστημα και αυτό προκαλεί ανησυχία και γι’ αυτό η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι θα γίνουν συζητήσεις με τις τοπικές κυβερνήσεις αλλά η όποια απόφαση θα ληφθεί στις 6 Μαΐου, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για την πορεία του κορωνοϊού. Όσον αφορά τα καταστήματα, μία πρώτη εικόνα δείχνει ότι δεν έχουν ανοίξει όλα. Κάποια μπορεί να μην έχουν το προσωπικό ή κάποιες μικρές επιχειρήσεις να μην έχουν όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως προθήκες στα ταμεία και οριοθέτηση αποστάσεων, ή ένα σύστημα μέτρησης των επισκεπτών. «Κάποια καταστήματα έχουν ανοίξει για λιγότερες ώρες. Η ανησυχία για την Οικονομία είναι πολύ μεγάλη ακόμη και στη Γερμανία με ζημιές τρισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ μεγάλο είναι το πλήγμα στον Τουρισμό, όπως είναι ο συνεδριακός, ο ιατρικός και γενικά εναλλακτικές μορφές.

«Οι Έλληνες παραμένουν στην πρώτη γραμμή της μάχης»

Οι φορείς του κλάδου έκαναν προβλέψεις για μείωση τζίρου κατά 70-80% και γενικότερα γίνεται λόγος για δύσκολη συγκυρία, χειρότερη ίσως και από το 2009-10» σημείωσε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος της DW. Για την Ομογένεια, που φτάνει τα 350 χιλιάδες άτομα στη Γερμανία, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Ωστόσο οι Έλληνες παραμένουν στην πρώτη γραμμή της μάχης, αφού υπάρχουν και γιατροί και νοσηλευτές, όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.