Κ.Παπανάτσιου: “Δίκαιο και αναγκαίο το αίτημα για δημιουργία εξεταστικού κέντρου ΕΠΑΛ στον Αλμυρό”

Για το θέμα της δημιουργίας εξεταστικού κέντρου ΕΠΑΛ στον Αλμυρό επανήλθε σήμερα με κοινοβουλευτική της ερώτηση η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κα. Κ. Παπανάτσιου.

Για τον ίδιο λόγο, η Βουλευτής πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να  ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού να μην ταλαιπωρούνται χρονικά και οικονομικά προκειμένου να εξεταστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου «Στην ερώτησή της η Βουλευτής κάνει μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης και επισημαίνει ότι στην απάντηση που έλαβε από την αρμόδια Υπουργό στις 10/3/2022 αναφέρεται ότι: «Κριτήριο για τον καθορισμό σε κάθε Περιφέρεια Δ.Ε. του αριθμού και τις έδρας των Εξεταστικών Κέντρων είναι ο αριθμός εξεταζόμενων και οι γεωγραφικές και συγκοινωνιακές συνθήκες της συγκεκριμένης περιφέρειας. Με όμοια απόφαση καθορίζονται τα εξεταστικά κέντρα σε κάθε περιφέρεια ύστερα από πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης». Παράλληλα η Βουλευτής αναφέρει ότι σε σχετική της επιστολή η ΔΔΕ Μαγνησίας απαντά ότι «Λαμβάνοντας υπ’ όψη το αίτημα του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και προτίθεται να εισηγηθεί της δημιουργίας εξεταστικού κέντρου στον Αλμυρό, όταν της ζητηθεί από το ΥΠΑΙΘ»

Με βάση τα παραπάνω, η κα Παπανάτσιου ρωτά την αρμόδια Υπουργό εάν θα ικανοποιηθεί το αίτημα για τη δημιουργία εξεταστικού κέντρου πανελληνίων εξετάσεων ΕΠΑΛ στον Αλμυρό Μαγνησίας»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.