Καταγγελία για τις συνθήκες εργασίες στην καθαριότητα Σκοπέλου

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας

Τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι στην υπηρεσία καθαριότητας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, χώρος αμαξοστασίου είναι τα παλιά …σφαγεία του νησιού, με ανύπαρκτους χώρους υγιεινής. «Μόνο υγρασία και τσιγκέλια των σφαγείων παντού. Οχήματα τα οποία δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και οχήματα με κομμένα σασί να κυκλοφορούν βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων», καταγγέλλει ο Σύλλογος.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες οι εν λόγω υπάλληλοι δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα (!) χωρίς υπερωρίες και ρεπό. «Αλήθεια που είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας για το πενθήμερο και για την εργασία του Σαββάτου (ρεπό την Δευτέρα). Κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν και θέλουν να αμείβονται και όχι για να κάθονται το χειμώνα», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι πριν τις εκλογές… θα είναι έτοιμοι οι χώροι υγιεινής. Πέντε χρόνια χρειάστηκαν για να γίνουν αυτοί οι χώροι.
«Ζητάμε εδώ και τώρα να λυθεί το πρόβλημα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου. Ζητάμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Όχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων με κίνδυνο την ζωή τους.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Καλούμε τους εργαζομένους στο Δήμο Σκοπέλου να εφαρμόζουν ότι λέει η νομοθεσία, να χρησιμοποιούν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, να μην τρομοκρατούνται και να ενημερώσουν το σύλλογο για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει», καταλήγει ο Σύλλογος ΟΤΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.