Κινητοποιούνται οι κάτοικοι της Μηλίνας για να μη χαθεί το καλοκαίρι

Να κινητοποιηθούν έγκαιρα για να μη χαθεί το καλοκαίρι, με θετική διαφήμιση από μέρους τους, αποφάσισαν οι κάτοικοι της Μηλίνας, στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση που έγινε το περασμένο Σάββατο, κατά την οποία έθεσαν πέντε προτεραιότητες, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επαγγελματίες και κάτοικοι του χωριού και μέλη Συλλόγων του Πλατανιά.
Συντονιστής της συζήτησης εξελέγη ο Ιωάννης Μαλαθούνης, ο οποίος τόνισε ότι η συγκέντρωση γίνεται για να κατατεθούν οι προβληματισμοί και να αποφασιστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για αποκατάσταση του χωριού, ώστε να είναι έτοιμο για την επικείμενη τουριστική περίοδο, όσο και για την αποκατάσταση της πρόσβασης σε αγροτικές περιοχές, για όσους ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή.
Επίσης τόνισε ότι τίθενται ερωτήματα για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, την ιεράρχηση των έργων και τις ενέργειες που θα αποφασίσει η συντονιστική επιτροπή.

Μετά από συζήτηση οι κάτοικοι έθεσαν τις επείγουσες προτεραιότητες που είναι:
-Ανάσυρση των αυτοκινήτων και άλλων αντικειμένων από τη θάλασσα.
-Καθαρισμός χειμάρων, αποκατάστασή τους και αποκατάσταση των σπιτιών που βρίσκονται δίπλα τους αιωρούμενα.
-Καθαριότητα του χωριού αρχής γενομένης από την παραλία μέχρι και την παραλία του Μαραθιά.
-Αποκατάσταση αγροτικών δρόμων, ώστε οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους και την καλλιέργεια ελαιοκτημάτων στην περιοχή Μηλίνας και Λαύκου.
Τέλος, ζητούν να εξεταστεί με σοβαρότητα και προοπτική η ανάπλαση της παραλίας Μηλίνας που είναι αρμοδιότητα του Δήμου Ν. Πηλίου και ήταν προεκλογική υπόσχεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.